Tijdens de voorbije gemeenteraad werden de herstellingen aan het kruispunt in de Lindekens goedgekeurd. Open Vld-Grobos is vragende partij voor herstellingswerken, maar niet tegelijk met de werken aan de Herenthoutse Steenweg. Onderhoud en herstellingswerken blijven zwak punt De huidige coalitie in Grobbendonk en Bouwel heeft zeer weinig aandacht voor haar kenrtaken, volgens Open Vld-Grobos, met name het onderhoud van haar patrimonium en de (her-)aanleg van wegen en fietspaden gebeurt zo goed als niet. Open Vld-Grobos dringt er iedere gemeenteraad op aan, voorlopig zonder veel succes.

Kruispunt Lindekens

Je zou denken dat zij dan blij zijn met de aankondiging dat nog dit jaar het kruispunt van de Lindekens gaat aangepakt worden, en dat is ook zo; Alleen is de timing vreselijk slecht gekozen. “Al jaren vragen wij het herstel van diverse wegen”, aldus fractieleider Martine Taelman, “En nù gaan ze er eens aan beginnen, uitgerekend nu, wanneer Herenthout een grootscheeps werk houdt aan de Bouwelse en de Herenthoutse Steenweg die duurt tot het einde van het jaar. Als het bestuur nu ook nog eens het kruispunt aan de Lindekens gaat afsluiten, wordt Bouwel een geïsoleerd, haast onbereikbaar eiland, omgeven door werken. Ze hadden de werken veel beter begonnen wanneer de wegenwerken van de Herenthoutsesteenweg afgelopen waren.

” Open Vld-Grobos vreest niet alleen veel sluipverkeer, maar bovendien eindeloos lang in de wagen zitten, wat tijdsverlies en extra milieuvervuiling met zich meebrengt. Open Vld-Grobos had nochtans aangedrongen op een veel betere oplossing voor de wegenwerken, namelijk geen eenrichtingsverkeer, maar dubbel verkeer, alternerend met verkeerslichten. Het mocht niet baten.