U bent hier

Open vld / HNM keuren verhoging tarieven Diftar af

Herentals
04.06.2013 - 18.33u
Door: Peter Caers

Open vld / HNM keurt de plannen van de Herentalse bestuursmeerderheid tot wijziging van de tarieven van Diftar af.   “Al jaren pleit Open vld / HNM  voor een verlaging van de prijzen per kilo die in Herentals de hoogste van alle gemeenten zijn”, zegt gemeenteraadslid Dirk Van Thielen. “Nu de Vlaamse overheid minimum- en maximumtarieven heeft vastgelegd, leek ons dit een uitgelezen kans voor Herentals om haar prijzen te brengen op het niveau van de ons omliggende gemeenten”.

“Maar in Herentals zal Diftar fors duurder worden”, vult voorzitter Tom Ryken aan. “ Het vast recht verdubbelt bijna in prijs terwijl de prijzen per kilo nagenoeg gelijk blijven”. “Wij vrezen dat deze aanpak het probleem met zwerfvuil en de aanhoudende rattenplaag nog zal verergeren, zeker nu ook op het containerpark alle afval betalend zal worden”, aldus Tom Ryken. Op de gemeenteraad heeft Open vld / HNM alvast tegen de plannen van het stadsbestuur gestemd.   Bericht:  Open vld / HNM.

 

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto