U bent hier

Open Vld HNM lanceert verkiezingsprogramma

Herentals
26.08.2018 - 13.57u
Door: Herman Gezelle

"Met onze lijstnaam Open Vld HNM en programma tonen we aan dat lokale verkiezingen de nationale partijpolitiek overstijgen en we met onze verbredingslijst inzetten voor iedere inwoner van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven," zegt lijsttrekker Nathalie Van Sande. "De liberale ideologie is een basis, maar we kijken vooral naar wat het beste is voor onze stad, deelgemeenten en inwoners."

"Met een slogan als 'gewoon doen.' trekt Open Vld HNM met voornamelijk realiseerbare headlines naar de kiezer," vervolgt Nathalie Van Sande "We blijven wel ambitieus, maar we willen geen loze beloftes maken."

Ook gemeenteraadslid Dirk Van Thielen volgt dit motto. "Eerst de dagelijkse bekommernissen van de inwoners oplossen in plaats van grote dromen te verkopen. Handen uit de mouwen, voeten op de grond: laten we daar maar eens mee beginnen.

Het programma bevat zeer evidente zaken zoals de veiligheid van onze schoolkinderen, een betere verkeerssituatie op de knelpunten, het bestrijden van sluikstorten, zwerfvuil uit het straatbeeld krijgen, een strenger parkeerbeleid om ervoor te zorgen dat iedereen parking heeft en efficiëntere werking om delicten zoals woninginbraken te doen dalen.

Zaken die realiseerbaar zijn, écht aangepakt moeten worden én waar de burger mee begaan is. Daarnaast bevat het ook creatieve en toekomstgerichte ideeën om onze stad aangenamer en meer leefbaar te maken, die ons onderscheiden van de andere partijen.

We willen de stad als facilitator te laten optreden om de leegstand aan te pakken, meer groen te integreren in het straatbeeld en een schepenambt voor de bestrijding van eenzaamheid en sociale isolatie.

De lancering van het programma wil niet zeggen dat we niets meer toevoegen. De toekomst kan nog goede ideeën brengen, wij staan open voor input van alle burgers", voegt secretaris en kandidaat Toby Van Breda toe.

"Onze hele ploeg heeft goesting om er in te vliegen. Onze hoofdthema's blijven mobiliteit en toegankelijkheid, middenstand en economie, veiligheid en netheid, maar ook burgerschap en sociaal beleid."

"Onze burgers verdienen op al deze punten een beter beleid", vertelt voorzitter Frederic Heylen, die samen met notaris Walter Vanhencxthoven de lijst duwt.
Ons programma lezen op onze website? Gewoon doen!"

Op de foto : v.l.n.r. (bovenste rij) Victor Neeus, Toby Van Breda (secretaris, kandidaat voor de provincie), Tom Helsen, Frederic Heylen (voorzitter), Walter Vanhencxthoven (lijstduwer); (onderste rij) Martin Margodt, Nathalie Van Sande (lijsttrekker), Dirk Van Thielen (gemeenteraadslid, 2e plaats) / pp.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto