U bent hier

'Open Vld HNM met spanning maar ook gezonde ambitie richting zondag''

Herentals
11.10.2018 - 22.18u
Door: Mark Jaspers

'Zondag is het zover, dan trekken de Herentalsenaren opnieuw naar de stembus om het beleid te bepalen dat in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven gedurende zes jaar gevoerd zal worden. Spannende dagen, ook voor Open Vld HNM. "Wij hopen dat onze boodschap aangekomen is bij de inwoners van onze geliefde stad", vertelt lijsttrekker Nathalie Van Sande.

Handen uit de mouwen, voeten op de grond, gewoon doen! Dat is de slogan waarmee Open Vld HNM de afgelopen weken campagne heeft gevoerd. Handen uit de mouwen, want er is best nog veel werk in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Voeten op de grond, want we stellen realistische doelen: veiligheid aan onze scholen, een nog beter fietsbeleid, voldoende parking, een aanpak tegen de leegstand, het winkelcentrum doen opleven, een goede omgeving voor onze kinderen, met een streng drugsbeleid en mogelijkheden tot ontspanning, voor jong en oud.

Gewoon doen, want zeggen hoe het moet is uiteraard gemakkelijk. Maar Herentals als winkelcentrum moet écht ondersteund worden, drugs en criminaliteit moeten écht worden aangepakt. En het sociale woningbeleid moet écht consequenter.

Kort samengevat: we willen beginnen met de dagdagelijkse ergernissen in plaats van de grote, onrealistische en utopische plannen. We moeten ervoor zorgen dat mensen zich thuis voelen in onze stad, ook wanneer ze hun voordeur buitenstappen.

"Ik denk dat we er hoe dan ook in geslaagd zijn om die boodschap duidelijk over te brengen", vertelt Van Sande. "Hopelijk gelooft de Herentalsenaar in ons positief en optimistisch verhaal en kiezen zij mee voor een nieuwe wind, want daar is hoe dan ook nood aan. Wij gaan resoluut voor positiviteit, ambitie en teamwork".

Ook voor Open Vld HNM is het nu spannend afwachten op zondag. "Na de vorige verkiezingen in 2012 hadden we één zetel in de gemeenteraad, we misten toen op een haar na onze tweede zetel. Nu beter doen is zeker de ambitie. Een exact aantal voorspellen is moeilijk, maar laat ons duidelijk stellen dat we ambitie hebben. Blauw in het stadsbestuur zou niet misstaan", zegt huidig gemeenteraadslid Dirk Van Thielen.

De voorbije dagen stelde de partij haar 29 kandidaten trouwens voor via de verschillende social media kanalen. ' (pb)

imageMeer nieuws

Lierseweg open in beide richtingen vanaf 21 december

Grobbendonk | Herentals 18.12.2018 - 16.19u

Coalitie van 5 partijen maakt einde aan Heistse impasse

Heist op den Berg 18.12.2018 - 13.49u

Man gewond bij home invasion in Mol

Mol 18.12.2018 - 13.41u

Goede doel actie 6e jaar (W)Onderwijs voor TWERK

Herentals 18.12.2018 - 12.18u

Umicore breidt productiecapaciteit voor brandstofcelkatalysatoren uit

Internationaal | Olen | Vlaanderen 18.12.2018 - 12.16u

Sinfonia Heist viert "Kerst-op-'t Goor"

 Sinfonia Heist viert "Kerst-op-'t Goor"
Heist op den Berg 18.12.2018 - 12.03u

Aroma wint Golden FeWeb-award

Aroma wint Golden FeWeb-award
Geel | Vlaanderen 18.12.2018 - 12.01u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto