De ondernemers Jan De Belser en Geert Luyckx krijgen plaats 3 en 5 op de lijst van Open Vld HNM voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jan is zaakvoerder van optiek De Belser en wil meewerken aan een gunstiger ondernemersklimaat in Herentals.

Geert Luyckx op zijn beurt weet als marktkramer als geen ander wat er leeft onder de inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Ook Annelies Porto-Carrero versterkt de lijst, zij wil dat Herentals meer openstaat voor pop-ups.

Jan De Belser vervolledigt top drie: "Middenstand en sport, mijn paradepaardjes"

Jan De Belser is zaakvoerder van optiek De Belser en kleinzoon van oud-strijder en ultra-liberaal 'Jean' De Belser. Blauw bloed zonder enige twijfel dus, niet omdat hij van adel is, wel omdat zin voor ondernemen gewoon in zijn genen zit. "Daarom is het tijd om eindelijk eens een sterk en gunstig ondernemersklimaat te creëren, want daar hebben we in Herentals meer dan ooit nood aan. Dat hoeven we niemand meer uit te leggen."

Naast zijn activiteiten als zelfstandige heeft Jan ook een hart voor sport. Als ex-speler en bestuurslid van de Herentalse basketbalclub (HBBC) wil Jan zich ook inzetten voor de lokale sportclubs. "En dan bedoel ik uiteraard alle 82 sportclubs", maakt hij duidelijk. "Een sterk uitgebalanceerd sportbeleid waarin geen enkele club wordt uitgesloten, een correcte subsidieverdeling, het zijn maar enkele zaken waar ik naar streef."

Marktkramer Geert Luyckx op vijf: "Ik weet wat er leeft in Herentals"

Wie zondag af en toe eens passeert op de markt in Herentals, heeft hem zonder twijfel al gezien: de joviale en sympathieke Geert Luyckx, zaakvoerder van 'Bloem en Knop'. "Als marktkramer weet ik wat er leeft bij de inwoners van onze stad. Zo merk ik bijvoorbeeld heel wat frustratie omtrent de leegstand. Heel wat mensen willen meer leven in de brouwerij."

"Het klinkt misschien cliché maar ik merk dat het op het gebied van middenstand een pak beter kan. Als je al twee jaar lang hengelt achter een plaats op de vrijdagse markt, maar je aanvraag zelf onbeantwoord blijft, dan weet je dat er iets mis is. Nochtans zijn er nog wel wat staanplaatsen vrij."

"Ik denk dat communicatie en ondersteuning al héél wat kunnen oplossen, al is dat hetgeen waar het voorlopig aan ontbreekt. En vooral: gewoon doen, geen loze beloftes die niet worden nagekomen."

Ook Annelies Porto-Carrero versterkt Open Vld HNM: "Herentals moet pop-ups steunen en toejuichen"

De 37-jarige Annelies Porto-Carrero is in het dagelijkse leven actief als event- en wedding planner bij P&H Event Studio, daarnaast werkt ze momenteel aan een ambitieus project om Balinese mode, accessoires en meubelen tot in Herentals te brengen en er zo lokaal mee aan de slag te gaan.

"Ik heb in het verleden aan de wieg gestaan van heel wat nieuwe projecten. Nieuwe initiatieven en uitdagingen zijn belangrijk en moeten bovendien aangemoedigd worden. In Herentals moeten we bijvoorbeeld pop-ups steunen, om op die manier de leegstand weer tegen te gaan. Nieuwe winkels, nieuwe pop-ups en simpelweg nieuwe initiatieven dragen bij tot een bruisende stad." (pp)