Open Vld-Grobos vindt de gepresenteerde positieve exploitatierekening van de gemeente Grobbendonk zeker niets om fier op te zijn.

“Zo is het gemakkelijk”, fulmineren zij. “Je schrijft elk jaar heel wat investeringen in je begroting. Die voer je vervolgens nooit uit, en dan lijkt het op het einde van het jaar of je goed gespaard hebt. Dit is wat ze de afgelopen 3 jaar gedaan hebben. Wat ze daarmee niet in rekening brengen, is dat hun eigendommen gewoon verloederen.

Het zal veel meer kosten om nu alles in goede staat te brengen, dan wanneer ze gewoon aan onderhoud gedaan hadden.” Volgens de liberalen in de oppositie is het niet de taak van een gemeente om zoveel mogelijk te sparen om te kunnen pronken met cijfertjes.

Volgens hen is het de taak van een gemeente om een gezonde mix te vinden tussen enerzijds wat reserves opbouwen en anderzijds de nodige investeringen te doen om een gemeente operationeel en aantrekkelijk te houden. Die mix heeft het huidige bestuur duidelijk nog niet gevonden.

Uitstel

Zelfs de meest broodnodige investeringen worden uitgesteld. Ongeveer elke zinvolle investering die in de meerjarenplanning werd opgenomen, bleef onuitgevoerd. Altijd vinden ze wel een excuus.

Of ze geraken het gewoon niet eens omdat ze onderling teveel ruzie maken, geen visie hebben, geen knopen doorhakken. De burgers morren er om. Denken we bijvoorbeeld alleen al maar aan het abominabele wegdek in Grobbendonk en Bouwel. Is dit misschien een strategie met het oog op de volgende verkiezingen, zodat er het laatste jaar flink kan uitgepakt worden?'

(Open Vld-Grobos)