Op de gemeenteraad van 6 mei deed Open Vld Geel bij monde van Gareth Van der Velde een opmerkelijk voorstel om de parking Ecodroom aantrekkelijker te maken én de bezettingsgraad te verbeteren.

Het voorstel is om aan elke parkeerplaats een stekker te plaatsen waar elektrische wagens kunnen opgeladen worden. Op deze manier maakt de stad zich klaar voor een duurzame toekomst en biedt het een antwoord op de onderbezetting van de Ecodroom.

Gareth Van der Velde: “Het stadsbestuur moet ambitie tonen en volop kiezen voor een duurzame toekomst. Laten we van Geel de eerste klimaatneutrale stad van de Kempen maken. Begin met de eigen infrastructuur, zoals de Ecodroom.”

Lieselotte Thys: “De schepen van mobiliteit sluit niet uit dat de parkeertarieven zullen verhogen om het de verlieslatende Ecodroom te compenseren. Wij verzetten ons expliciet tegen het verhogen van de tarieven. De Geelse burger moet niet opdraaien voor de politieke fouten en slechte overeenkomsten uit het verleden."

De heronderhandelingen van het contract met Besix zullen voor 2022 zijn. Open Vld hoopt dat de stad Geel dit voorstel als officieel standpunt meeneemt in deze onderhandelingen.