Zondag 14 maart voerden de Geelse Liberalen een actie aan het stadhuis te Geel. Om 11 uur 30' haalden de bestuursleden stoepkrijt boven en kleurden een bestaand zebrapad in met de regenboogkleuren.

" Open Vld wil een vuist maken tegen holebi-en transfobie", zegt Ivo De Doncker, ondervoorzitter van Open Vld, afdeling Geel en tevens voorzitter van de werkgroep diversiteit bij deze afdeling.

"Ondanks de positieve berichten van de voorbije jaren over gelijkheid en verdraagzaamheid tegenover 'anders-zijn' blijkt uit vele reacties dat er anno 2021 nog veel werk aan de winkel is", benadrukt Ivo De Doncker.

Myriam Smets, voorzitter Open Vld, afdeling Geel vult verder aan : "Onze fractie stelt vast dat Geel nog geen regenboogzebrapad heeft. Onze stad hinkt hierop achter op vele gemeenten van onze provincie.

Het is belangrijk om in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen.

Wij zullen dan ook een interpellatie indienen op de komende gemeentraad om een blijvend regenboogzebrapad aan te leggen in onze stad."

Myriam en Ivo besluiten: " Dit regenboogzebrapad is bedoeld als permanent symbool voor meer verdraagzaamheid en tegen holebi-en transfobie. "