Natuurlijk staat kunst in de academie van Herentals centraal. Het aanleren van techniek en artistieke vaardigheden is evident, maar geen doel op zich. Aan de academie trachten we kinderen, jongeren en volwassenen via artistieke activiteiten en kunst- en cultuurbeschouwing te begeleiden tot vrije, kritische en gelukkige mensen. Een reden alvast om ons in de academie te bezoeken tijdens het open-deur-weekend op zaterdag 23 en 24 juni van 10 tot 18uur.

Laat u onderdompelen in de rijke wereld van klei, kleur, vorm en verbeelding. Ontdek de academie in uw buurt, in al haar veelzijdigheid, en wie weet, springt de artistieke vonk dan ook bij u over...

Het kinder- en jeugdatelier alsook de ateliers schilderkunst, tekenkunst, keramiek, vrije grafiek, beeldhouwkunst, mixed media en video en animatie tonen werk wat het afgelopen jaar werd gecreëerd. De leerkrachten staan voor u klaar om een woordje uitleg te geven.

De tentoonstelling met een selectie van de werken blijft in september vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de academie.

Vanaf september heel wat nieuwe ateliers voor jong en oud

Voor kinderen

Naast de keuze op woensdag namiddag en zaterdag voormiddag in Herentals en Morkhoven, en op maandag, dinsdag en vrijdag naschools in een aantal basisscholen start de academie een beeldatelier op zondag voormiddag in Vorselaar voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Voor jongeren

Naast de keuze op woensdag namiddag en zaterdag voormiddag in Herentals start de academie een beeldatelier op zaterdag voormiddag in Morkhoven voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Voor Volwassenen

Naast de reeds bestaande kunstdisciplines schilderkunst, tekenkunst, beeldhouwkunst, vrije grafiek, keramiek en video&animatie start de academie enkele nieuwe richtingen.

In het 'projectatelier' wordt multidisciplinair gewerkt. Men leert er kunst te bevragen, te maken en te presenteren op specifieke locaties. Voor kunststudenten met al wat ervaring.

Voortaan is er ook een 'atelier levend model'. Een beeldend atelier naar (naakt)model voor beginners en gevorderden.

Nieuw is ook de richting 'kunst kijken'. Deze cursus volgt de kunstactualiteit met een programma tentoonstellingsbezoeken en lezingen.

Deze nieuwe cursussen kunnen ook naast een andere discipline als 2de optie gevolgd worden.

Start nieuwe INSCHRIJVINGEN

Inschrijven kan tijden de opendeurdagen of via www. herentals.be/kunstacademie of via telefoon 014/28.51.55 tijdens openingsuren van het secretariaat