Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Open Wervendag boeit 1.800 nieuwsgierigen aan nieuwe spoorbrug Lierseweg : 'Dit is puur vakmanschap!'

Spoorbrug Lierseweg

Zondag beleefden 1.000-en nieuwsgierigen hun dagje tijdens de Open Wervendag.

Naar de site waar de nagelnieuwe spoorwegbrug aan de Lierseweg in Herentals stilaan vorm krijgt, zakten zo'n 1.800   belangstellenden af.

'Een unieke en leerrijke ervaring', zegt Werner H. (36) uit Poederlee. 'Dit is een megaproject vol precisie en millimeterwerk.  Amai, dit is puur vakmanschap!'

Je kreeg zondag een exclusieve kijk achter de schermen.  De uitleg over de werken en de toegepaste technieken, ook over de werf naast de spoorweg met héél wat praktische uitdagingen, deed menig mondje openvallen.

Nieuwe metalen boogbrug van 160 meter lang

De montage van de nieuwe brug gebeurd op de werf zelf, je kreeg een sneak peek van de nieuwe metalen boogbrug van 160 meter lang.

'Samen met de collega’s van zusterbedrijf Aelterman krijgt de spoorbrug vorm. Naast de spoorbrug bouwt Artes letterlijk ‘op alle terreinen’,  ook de bouw van tunnels, het verbreden van het Albertkanaal en voor de nieuwe fiets-en voetgangerstunnel van Ekelenberg.

Bezoekers konden genieten van een leerrijke wandeling over de werfzone. Het parcours en de Constructive People van Artes gidsten je door de werf en de nieuwe spoorbrug.'

In augustus wordt de brug van 164m lang op z'n vaste stek geschoven.

De werken worden uitgevoerd door het aannemersconsortium TM Artes Roegiers - Aelterman - Taveirne voor een totaalbedrag van 53,3 miljoen euro (ex-BTW).

De Vlaamse Waterweg N.V. investeert 44,5 miljoen euro in de verhoging van de spoorbrug. Infrabel maakt 5,9 miljoen euro vrij, de provincie en de stad Herentals investeren elk 1,1 miljoen euro en Pidpa trekt 0,7 miljoen euro voor het project uit.

Dat wordt mee gefinancierd door de Europese Unie in het kader van Connecting Europe Facility.'  Foto L. Van Hulsel/ L. Verboven/NNieuws.

Oude spoorbrug Lierseweg - foto L. Van Hulsel

Oude spoorbrug Lierseweg - foto L. Van Hulsel

Oude spoorbrug Lierseweg Herentals - foto archief L. Verboven

Oude spoorbrug Lierseweg Herentals - foto archief L. Verboven

Lierseweg 264, Herentals, België

Spoorbrug Lierseweg

Deel dit artikel