Op zondag 13 mei van 10 tot 17 uur zet aannemer Vanhout de werf van het nieuwe woonzorgcentrum van het OCMW Westerlo in de Verlorenkost in Westerlo open. Iedereen is welkom om naar de bouwwerken te komen kijken.

Begin 2011 startte aannemer Van Hout met de bouwwerken voor het nieuwe woonzorgcentrum Parel der Kempen van het OCMW Westerlo. De nieuwbouw komt naast het bestaande woonzorgcentrum in de Verlorenkost. Het huidige woonzorgcentrum beschikt over een capaciteit van 87 bedden.

Het nieuwe rustoord zal 129 woongelegenheden hebben, gespreid over 8 afdelingen, onderverdeeld in leefgroepen van telkens een 15-tal bewoners. Dit creëert een huiselijke en familiale sfeer. Het concept voorziet tevens in voldoende ontmoetingsmogelijkheden: een woonkamer op elke leefgroep, zithoekjes en een gemakkelijk toegankelijke tuin. Er wordt een ondergrondse parking voorzien voor dienstvoertuigen en wagens van het personeel.
 
Het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) subsidieert de bouw voor 9 miljoen euro, ongeveer de helft van de totale kostprijs.
 
De vermoedelijke opening is gepland voor begin 2013.
 
Het bestaande woonzorgcentrum krijgt een nieuwe bestemming: op het gelijkvloers worden een aantal diensten van het OCMW gecentraliseerd . In een latere fase komt er een lokaal dienstencentrum waar senioren terecht kunnen voor allerlei thuiszorgondersteunende diensten, ontmoeting en vorming.

De 1ste en 2de verdieping van het bestaande rusthuis worden verbouwd tot een nieuwe vorm van huisvesting voor bejaarden of mindervaliden.