Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Open Wervendag : nieuwe spoorbrug Lierseweg eye-catcher

Lierseweg spoorbrug

Nu zondag is het Open Wervendag, ook de site waar de nagelnieuwe spoorwegbrug aan de Lierseweg stilaan vorm krijgt, kan  bezocht worden.   Een unieke en leerrijke ervaring.

Bezienswaardigheid

Tijdens Open Wervendag etaleert de bouw zijn innovatie en vakmanschap. Aan de werf van de spoorbrug aan de Lierseweg Herentals krijg je een exclusieve kijk achter de schermen. je krijgt gedetailleerde uitleg over de werken en de toegepaste technieken want een werf naast de spoorweg brengt ook héél wat praktische uitdagingen met zich mee.

De montage van de nieuwe brug gebeurd op de werf zelf, hier krijg je een sneak peek van de nieuwe metalen boogbrug van 160 meter lang.

Niet te missen

Heb je altijd al willen weten hoe een brug gebouwd wordt? Kom dan op zondag 7 mei naar de werf. Samen met de collega’s van zusterbedrijf Aelterman krijgt de spoorbrug vorm. Naast de spoorbrug bouwt Artes letterlijk ‘op alle terreinen’,  ook de bouw van tunnels, het verbreden van het Albertkanaal en voor de nieuwe fiets-en voetgangerstunnel van Ekelenberg. Kortom, voor elk wat wils op dit indrukwekkende project.

Activiteiten

Bezoekers kunnen genieten van een leerrijke wandeling over de werfzone. Het parcours en de Constructive People van Artes gidsen je door de werf en de nieuwe spoorbrug.

Praktische info

In augustus wordt de brug van 164m lang op z'n vaste stek geschoven.

De werken worden uitgevoerd door het aannemersconsortium TM Artes Roegiers - Aelterman - Taveirne voor een totaalbedrag van 53,3 miljoen euro (ex-BTW). De Vlaamse Waterweg N.V. investeert 44,5 miljoen euro in de verhoging van de spoorbrug. Infrabel maakt 5,9 miljoen euro vrij, de provincie en de stad Herentals investeren elk 1,1 miljoen euro en Pidpa trekt 0,7 miljoen euro voor het project uit. Dat wordt mee gefinancierd door de Europese Unie in het kader van Connecting Europe Facility.

Lierseweg spoorbrug bouw

Lierseweg spoorbrug bouw

Lierseweg 264, Herentals, België

Lierseweg spoorbrug

Deel dit artikel