U bent hier

Openbaar onderzoek bouwvergunning nieuw zwembad start op 13 februari

Mol
08.02.2017 - 00.43u
Door: Lex Verellen

Het openbaar onderzoek naar de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het nieuwe zwembadencomplex op site Den Uyt loopt van maandag 13 februari tot en met dinsdag 14 maart 2017.

In deze periode krijgt iedereen de kans om het dossier in te kijken op onze dienst ruimtelijke ordening en kan je eventueel een bezwaarschrift indienen. Wie meer info wenst over het nieuwe zwembad, is welkom op de infoavond van 14 februari. Deze start om 20 uur in de cafetaria van buitenzwembad Den Uyt. Wil je komen? Stuur dan een mailtje naar informatie@gemeentemol.be.

Om de nieuwe zwembadeninfrastructuur te mogen bouwen, zijn er een stedenbouwkundige en een milieuvergunning nodig. Vooraleer deze kunnen worden afgeleverd moeten er openbare onderzoeken plaatsvinden. Deze openbare onderzoeken geven buurtbewoners en overige geïnteresseerden de kans om de plannen in te kijken op onze dienst ruimtelijke ordening of op de milieudienst. Wie wenst, kan in deze periode een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.

Openbare onderzoeken
Deze openbare onderzoeken vinden plaats in de maanden januari, februari en maart. Voor de milieuvergunning startte het openbaar onderzoek op zaterdag 21 januari. De einddatum ligt op 19 februari. Voor de stedenbouwkundige vergunning zijn ook de data gekend: van 13 februari tot en met 14 maart.

Zwemmen vanaf eind 2018
Deze openbare onderzoeken zijn het uitgelezen moment om alle buurtbewoners en overige geïnteresseerden uit te nodigen op een informatieavond. Tijdens deze avond stellen we de plannen voor én vertellen we je meer over het verloop van de bouwwerken. De werken voor het nieuwe zwembad starten vermoedelijk in de loop van juni 2017. Het is de bedoeling dat vanaf eind 2018 iedereen kan genieten van de nieuwe zwembadeninfrastructuur. Je krijgt tijdens de infoavond ruimschoots de kans om vragen te stellen.

Meld je aanwezigheid
Wie als niet-buurtbewoner aanwezig wil zijn, wordt gevraagd om zijn of haar aanwezigheid te melden via informatie@gemeentemol.be.

VITA
Het consortium dat onder de werknaam ZLVRZND de bouw en uitbating van de nieuwe zwembadeninfrastructuur wil realiseren, heeft besloten om vanaf nu naar buiten te treden onder de naam VITA Groep. In Mol zal het zwembad VITA Den Uyt heten. Deze bedrijvengroep bouwt momenteel ook het nieuwe zwembad in Temse. VITA Groep koestert de ambitie om de komende jaren uit te groeien tot een gereputeerde zwembadengroep met meerdere sites. Daarom besloot het consortium om op elke locatie dezelfde, herkenbare naam te gebruiken.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, informatie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto