Van vrijdag 17 juli tot en met zaterdag 15 augustus loopt een openbaar onderzoek naar de milieuvergunningsaanvraag Klasse I voor de exploitatie van drie windturbines op Industriezone Berkebossen. Het gemeentebestuur dringt bij de initiatiefnemer aan om nog tijdens het openbaar onderzoek een infomoment te organiseren voor de buurtbewoners. Verdere informatie hierover volgt later deze week.

Initiatiefnemer 'Handling Company Mol' wil op Industriezone Berkebossen drie windturbines realiseren met een rotorhoogte van maximum 92 meter en een tiphoogte van 150 meter. Het gaat om windturbines van 2,0 tot 3,0 megawatt.

Drie turbines

De drie windturbines zouden volgens het dossier komen op drie bedrijfspercelen, parallel langs het kanaal Dessel - Kwaadmechelen. Concreet gaat het om de bedrijfspercelen Handling Company Mol, Vets Betonwerken en het afvaloverslagstation van intercommunale IOK Afvalbeheer.

Vergunningen

Vooraleer de windturbines kunnen worden gebouwd en uitgebaat moet de initiatiefnemer over een milieuvergunning en een stedenbouwkundige vergunning beschikken. Deze procedure geldt alleen voor de milieuvergunning. Het openbaar onderzoek naar de stedenbouwkundige vergunning volgt op een later tijdstip.

Bezwaarschrift indienen

Tijdens het openbaar onderzoek kan iedereen tijdens de openingsuren het volledige dossier bekijken op onze milieudienst, gelijkvloers in 't Getouw. Bezwaarschriften kunnen opgestuurd worden naar het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol of afgegeven worden tegen ontvangstbewijs aan de milieudienst.

Deputatie beslist

Het is uiteindelijk de deputatie die beslist over een milieuvergunning Klasse I. De bevoegdheid van het gemeentebestuur beperkt zich tot het verlenen van een advies.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be