Vrijdag 21 juni start het openbaar onderzoek naar de bouw van drie windturbines langs de N71 Zuiderring in Ezaart. Tot 20 juli 2013 krijgt iedereen de kans om het dossier in te kijken op onze dienst ruimtelijke ordening en, indien gewenst, een gemotiveerd bezwaar in te dienen. Het project is een initiatief van Electrabel. Op verzoek van het gemeentebestuur organiseert Electrabel een doorlopende informatieavond. Deze vindt plaats op maandag 1 juli (van 17 tot 21 uur) in Zaal Ootello (Ezaart 162).

Het aanvraagdossier vermeldt drie windturbines met een masthoogte van 100 meter en een rotordiameter van 100 meter, waardoor de totale hoogte op 150 meter komt. Elke windturbine heeft een maximaal vermogen van 3 MW. Samen zijn ze goed voor een elektriciteitsproductie die overeenkomt met het gemiddelde jaarverbruik van 4 700 gezinnen. De windturbines staan volgens de plannen in een lijnopstelling langs de N71, op 425 meter ten zuiden van de dorpskern van Ezaart. De meest nabije woning ligt op 280 meter.

 

 

Informatieavond

Op verzoek van het gemeentebestuur organiseert Electrabel een informatieavond om alle inwoners maximaal te informeren over deze plannen. De informatieavond vindt plaats op maandag 1 juli in Zaal Ootello (Ezaart 162). Iedereen is er doorlopend welkom van 17 tot 21 uur om vragen te stellen en informatie in te winnen. In een straal van 1 kilometer rond het project (1.000 gezinnen) verspreidt Electrabel nog een bewonersbrief met meer informatie over het project en een uitnodiging voor de informatieavond. 

 

Stedenbouwkundige vergunning

Dit openbaar onderzoek is nodig voor het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning om de turbines te kunnen bouwen. In de toekomst volgt nog een openbaar onderzoek naar de milieuvergunning. Deze vergunning handelt over het uitbaten van de turbines. Ook dit openbaar onderzoek maken we bekend via de gemeentelijke informatiekanalen.

 

Gemeentebestuur adviseert

Na afloop van elk openbaar onderzoek geeft het gemeentebestuur een gemotiveerd advies. Uiteindelijk beslist de hogere overheid over het al dan niet toekennen van vergunningen.

Meer info: dienst ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be