U bent hier

Openbaar onderzoek naar bouwproject op hoek Corbiestraat - Boomgaardstraat

Mol
21.12.2017 - 10.35u
Door: Herman Gezelle

Van 26 december 2017 tot  24 januari 2018 loopt een onderzoek naar de realisatie van 39 appartementen en een handelsruimte op het braakliggend perceel op de hoek van de Corbiestraat met de Boomgaardstraat.

Het gemeentebestuur heeft de projectontwikkelaar gevraagd om in de loop van het openbaar onderzoek een infoavond te organiseren om zijn project publiek voor te stellen. Deze vindt plaats op woensdag 10 januari om 18 uur in Hotel Corbie. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De buurtbewoners ontvangen van de projectontwikkelaar nog een uitnodiging.

Het ingediende project omvat 39 appartementen en een handelsruimte. Daarnaast voorzien de plannen publiek toegankelijke groene ruimte met een vrije fiets- en voetgangersdoorgang tussen de Corbiestraat en de Boomgaardstraat. Met de aanplanting van bomen, bloemen en hagen wil de projectontwikkelaar hier een 'parkgevoel' creëren.

Het gebouw telt vier bouwlagen met een plat dak. Om te voldoen aan de parkeerbehoeftes van de bewoners en de winkel, omvatten de plannen eveneens een ondergrondse parkeergarage met 75 plaatsen. Deze parkeerkelder biedt verder ook plaats aan 79 fietsen.

Plannen inkijken?

Wie wenst kan in de periode van het openbaar onderzoek de plannen inkijken op onze dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in 't Getouw. Een schriftelijk bezwaarschrift kan je ter plaatse overhandigen of opsturen per post naar college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.

Beslissing?

Na evaluatie van de bezwaarschriften en een inhoudelijke studie van het ingediende dossier zal het gemeentebestuur beslissen over het al dan niet verlenen van een vergunning.

Meer info: dienst ruimtelijke ordening, ro@gemeentemol.be, 014 33 08 30

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto