Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Openbaar onderzoek naar bouwproject op site Villa Flora en Hotel Mollenhof Mol

Bouwproject op site Villa Flora en Hotel Mollenhof

Van 24 februari tot zaterdag 25 maart loopt een openbaar onderzoek naar een ingediend bouwproject op de site van Villa Flora en voormalig hotel Mollenhof op de hoek van de Turnhoutsebaan met de Bossestraat en de Groeneweg.

Silverline Development uit Brasschaat werkte een voorstel uit voor de renovatie van Villa Flora in combinatie met de bouw van in totaal 72 appartementen, verspreid over vier nieuwe bouwvolumes. Verder voorziet het ingediende project een ondergrondse parkeerkelder, bergingen en een publiek toegankelijke parkzone.

Naast de renovatie van Villa Flora bevatten de plannen drie kleinere bouwvolumes en één groter appartementsgebouw. Dit laatste gebouw krijgt van de projectontwikkelaar de naam Mollenhof. Dit volume start volgens het ingediende dossier langs de Groeneweg met drie bouwlagen, waarna dit verder opbouwt naar vijf bouwlagen en achteraan zes bouwlagen.

De drie kleinere bouwvolumes worden ingeplant langs de Turnhoutsebaan en krijgen elk drie bouwlagen en een vierde terugspringende bouwlaag.

Publiek toegankelijk park

Het volledige gebied blijft bovengronds maximaal autovrij. Zo gebeurt het parkeren ondergronds. Alleen voor Villa Flora is bovengrondse parkeren voor bezoekers (5 plaatsen) voorzien. Het volledige project is ingebed in een publiek toegankelijke groene parkzone met zitbanken, waarbij de meanderende paden trage doorsteken voorzien voor fietsers en voetgangers.

Op die manier sluit het project0 aan op de plannen van CORES Development voor het aanpalende project Zillelande. Tussen de nieuwe bouwvolumes voorziet het architectenbureau een grotere open ruimte, waardoor een centraal plein wordt gevormd.

Bestaand groen

Bij het ontwerp van het project hield het architectenbureau zo veel mogelijk rekening met de bestaande grote bomen aan de rand van het projectgebied. Het architectenbureau vervangt de bestaande haag die het projectgebied aan de straatzijde omringt omwille van zichtbaarheid en veiligheid van de zwakke weggebruiker door een nieuwe haag die meer terugliggend ten opzichte van het fietspad wordt aangeplant.

Villa Flora

Villa Flora blijft volledig intact en ondergaat een grondige renovatie. De afstanden van de nieuwe bouwvolumes tot de historisch waardevolle villa blijven zo groot mogelijk, wat de villa volgens het architectenbureau de nodige ademruimte geeft. Daarnaast komt er een doorgang en een klein pleintje met zachte verharding tussen Villa Flora en de Turnhoutsebaan. Zo verschijnt dit gebouw opnieuw in het straatbeeld. 

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek naar dit dossier loopt van 24 februari tot 25 maart 2023. In deze periode kan je het volledige dossier online raadplegen via www.omgevingsloket.be (zoek op dossiernummer OMV_2022097162). Na afspraak kan je de documenten en plannen ook inkijken op onze dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in ’t Getouw (Molenhoekstraat 2). Je maakt een afspraak via www.gemeentemol.be/afspraken of door te bellen naar 014 33 08 30. 

Wie wil, kan in deze periode een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.  Foto Silverline Development.

Bouwproject op site Villa Flora en Hotel Mollenhof

Bouwproject op site Villa Flora en Hotel Mollenhof

Bossestraat, Mol, België

Bouwproject op site Villa Flora en Hotel Mollenhof

Deel dit artikel