U bent hier

Openbaar onderzoek naar realisatie parochiaal centrum in kerkgebouw Donk

Mol
23.04.2018 - 13.48u
Door: Mark Jaspers

Van 26 april tot en met 25 mei 2018 vindt een openbaar onderzoek plaats naar de herbestemming van het kerkgebouw van Donk naar een parochiaal centrum. De plannen omvatten een opwaardering van de kerk waarbij deze de bijkomende functie krijgt van parochiaal centrum. De herbestemming wijzigt niets aan de structuur van het gebouw.

De plannen omvatten in totaal drie zalen. Een eerste kleine vergaderruimte komt op de plaats van de zijgang en het huidig kantoor.

De grote centrale ruimte behoudt als belangrijkste zaal de sfeer van de huidige kerk. De zone van het huidige altaar kan ook gebruikt worden als podium voor toneel of optredens.

Polyvalente zaal in nieuw volume

Een derde zaal wordt gecreëerd met een nieuw volume in de kerk, opgetrokken uit houtskeletbouw. Dit volume komt tussen de ingang en het kerkschip (grote zaal) en krijgt twee verdiepingen. Op het gelijkvloers zal hier een bar, berging en keuken geïnstalleerd worden. Op de bovenverdieping voorzien de architecten een tweede kleinere polyvalente zaal en een technische ruimte.

Deze polyvalente zaal zal in relatie staan met de grote zaal dankzij de transparante gevels die een zicht geven over heel de kerk. Het tweede nieuwe volume omvat een sanitair gedeelte én wordt ingeplant in de linkerzijbeuk.

Procedure omgevingsvergunning

De plannen voor de ombouw werden ingediend door het Dekenaat Zuiderkempen regio Mol. Pas wanneer door het gemeentebestuur een omgevingsvergunning wordt afgeleverd, kunnen de plannen gerealiseerd worden.

Binnen deze procedure loopt een openbaar onderzoek van 26 april tot en met 25 mei 2018. Tijdens deze periode kan iedereen het dossier inkijken op onze dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in 't Getouw. Eventuele standpunten, opmerkingen of bezwaren kan je per brief insturen naar college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2 in Mol of online indienen via www.omgevingsloket.be.

Meer info: ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto