Van 24 januari tot 22 februari loopt een openbaar onderzoek naar de realisatie van een sociaal bouwproject in de Vennestraat. Het project is een samenwerking tussen de Molse Bouwmaatschappij voor de Huisvesting en zorginstelling De Witte Mol.

Dit openbaar onderzoek richt zich op de realisatie van de eerste fase, met name 13 zorgstudio's, 6 sociale zorgappartementen en 32 sociale wooneenheden. De latere fase – parallel met de Vennestraat – omvat bijkomend 24 zorgstudio's.

Het totale bouwproject op dit perceel in de Vennestraat bevat drie grote bouwvolumes: blokken A, B en C. De eerste fase – waarvoor dit openbaar onderzoek geldt – richt zich op de realisatie van de blokken A en B en de ondergrondse parkeergarage. Bouwvolumes A en B hebben een hoogte van respectievelijk twee en drie bouwlagen.

Deze bouwvolumes staan haaks ingeplant op de Vennestraat. De later te realiseren blok C telt vier bouwlagen. Deze wordt parallel gebouwd met de Vennestraat.

Het project omvat eveneens een voetgangers- en fietsverbinding met de Collegestraat. De ondergrondse parking voorziet in totaal 268 parkeerplaatsen, verspreid over twee verdiepingen. Ook de nodige fietsenstalling wordt voorzien. Tussen de verschillende bouwvolumes komt er een publieke groene ruimte.

Openbaar onderzoek

De initiatiefnemers hebben de plannen al in een eerder stadium gepresenteerd en toegelicht aan de bewoners van de buurt. Tijdens het openbaar onderzoek krijgt iedereen de kans om het ingediende dossier in te kijken op onze dienst ruimtelijke ordening, tweede verdieping in 't Getouw.

Wie wenst kan nog tot 22 februari 2018 een bezwaarschrift met opmerkingen indienen. Dit kan persoonlijk tegen ontvangstbewijs of met een brief gericht aan het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2 in Mol.

Meer info: dienst ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be