Het openbaar onderzoek naar de nieuwe verkaveling in Ezaart start op 24 februari en loopt tot en met 25 maart.

In deze periode krijgt elke geïnteresseerde de kans om het aanvraagdossier in te kijken en kan hij of zij een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Op verzoek van het gemeentebestuur organiseert de projectontwikkelaar op maandag 25 februari een informatieavond (19 uur) in Zaal Ootello.
 
De informatievergadering vindt bewust plaats bij aanvang van het openbaar onderzoek. In deze tijdspanne van een maand krijgt elke burger de kans om het dossier verder te bestuderen op de dienst ruimtelijke ordening (eerste verdieping, ’t Getouw). Iedereen kan in deze periode een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Verstuur dit bezwaarschrift aangetekend naar het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol of geef het tegen ontvangstbewijs af tijdens de openingsuren van de dienst ruimtelijke ordening.
 
Zone voor stedelijke woonprojecten
De verkaveling heeft betrekking op een gebied van 3,31 hectare, gelegen tussen de Maaldersstraat, Lupinestraat, Ezaartveld en Schoolstraat. Op het gewestplan stond dit al decennialang ingekleurd als woonuitbreidingsgebied. Daarnaast valt de verkaveling volledig binnen het recent afgebakende kleinstedelijk gebied Mol en ligt het in het Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplan (PRUP) ‘Lupinestraat’. Het PRUP bestempelt de locatie als een ‘zone voor stedelijke woonprojecten’.
 
68 wooneenheden
De huidige plannen voorzien 24 kavels voor open bebouwing, 24 kavels voor halfopen bebouwing, 7 kavels voor gesloten bebouwing en 13 appartementen. In totaal gaat het om 68 wooneenheden, waarbij de 13 appartementen sociale woningen zijn. Hiermee voldoet de verkaveling aan het aantal sociale woningen dat wettelijk verplicht is voor projecten vanaf een bepaalde omvang. De Molse Bouwmaatschappij staat in voor de realisatie van deze sociale woningen. 
 
Twee toegangswegen, twee speelpleintjes
Mogelijk volgt er na de realisatie van deze verkaveling nog een uitbreiding met bijkomende kavels en wooneenheden. De nieuwe verkaveling krijgt twee toegangswegen vanuit de Maaldersstraat en Ezaartveld. Voor de kinderen komen er twee speelpleintjes.