Van 1 tot  30 april loopt een openbaar onderzoek naar de realisatie van een verkaveling op de hoek van Hannesblok en Rollekens.

De verkaveling situeert zich volledig op de voormalige twee voetbalterreinen van voetbalclub Steenweg Sport. De aanvraag omvat de aanleg van een nieuwe weg en de realisatie van in totaal 28 bouwkavels.

Twintig kavels zijn bestemd voor open bebouwing, acht kavels worden volgens de plannen ingevuld met halfopen bebouwing.

Je kan het dossier – inclusief de plannen – vanaf de startdatum van het openbaar onderzoek online raadplegen via www.omgevingsloket.be, zoek op dossiernummer OMV_2021195784.

Projectontwikkelaar GINF BVBA diende recent een aanvraagdossier in voor de realisatie van een verkaveling op de hoek van Rollekens en Hannesblok in Achterbos. De aanvrager wil een nieuwe verkaveling realiseren met de aanleg van bijhorende weg- en groeninfrastructuur. De verkaveling krijgt ook een verbinding met het aanpalende groengebied.

Zeventien van de in totaal 28 nieuwe woningen komen langs de bestaande wegen Hannesblok en de Sint-Theresiastraat. Langs Hannesblok worden er vrijstaande woningen voorzien, langs de Sint-Theresiastraat hoofdzakelijk halfopen bebouwingen.

Verder omvatten de plannen de aanleg van een nieuwe zijstraat vanuit de Sint-Theresiastraat met in totaal twaalf woningen.

Daarnaast omvatten de plannen ook een groene wandeldoorsteek vanuit het Hannesblok – ongeveer ter hoogte van de Koekenberg – richting het achtergelegen beboste gebied. Binnen de verkaveling zelf komt – langs de wandelverbinding - nog een groenzone.