Op zondag 10 maart begint de Week van de Zorg bij De Notelaar in Olen. Dan houdt het Armonea-woonzorgcentrum opendeur voor het grote publiek. Een gevarieerd programma met informatie, beleving en ontspanning biedt voor elk wat wils. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht met onder meer een springkasteel, grime en een clown.

In aanloop naar de Week van de Zorg opent het Armonea-woonzorgcentrum De Notelaar in Olen op zondag 10 maart de deuren voor het grote publiek. Vanaf 13u kan je er terecht voor rondleidingen in het woonzorgcentrum en de Assistentiewoningen.

Om 14u geeft notaris Jan Van Hemeldonck meer uitleg over het nieuwe erfrecht en om 15.30u zorgt Lea Witvrouwen, gekend van onder meer Benidorm Bastards, voor wat ontspanning met haar monoloog 'Mijn reis van Kapel tot WZC De Notelaar in Olen'.

Voorts is er nog een gratis tombola ,een infostand over het zorgaanbod in de gemeente en kan je je in een simulatiepak inleven in de leefwereld van een slechtziende of iemand met evenwichtsstoornissen.

Ook is er de mogelijkheid om op een speelse wijze kennis te maken en te ervaren wat een beleef TV met je doet. Deze grote mobiele belevenistafel biedt ondersteuning bij zinvolle activiteiten voor mensen met dementie en andere doelgroepen.

Dit onder de vorm van interactieve spelen bv. Spreuken, gezegden,... die eveneens een impact hebben op de motoriek en groepsdynamiek. Tussen 15 en 15.30u trakteert De Notelaar alle bezoekers op één gratis kop koffie en één stukje taart.

Ook op maandag, dinsdag en woensdag is er van alles te beleven in De Notelaar.

Het volledige programma:

zondag 10 maart
13.00u Rondleidingen in het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen, telkens om het uur
14.00u 'Schenken zonder zorgen', lezing door notaris Jan Van Hemeldonck
15.00u koffie en taart
15.30u 'Mijn reis van Kapel tot WZC De Notelaar in Olen', monoloog door Lea Witvrouwen
Doorlopend: inleefsessie met simulatiepak, infostand over het zorgaanbod in Olen en kinderanimatie (springkasteel, grime en clown) in samenwerking met de Chiro van O.L.V-Olen.

maandag 11 maart
van 12 tot 13.30u Sociaal restaurant (inschrijven kan tot 6 maart via LDC Komie Geire op 014/264114 of komie.geire@olen.be)
van 14 tot 16.00u Linedance, in samenwerking met LDC Komie Geire

dinsdag 12 maart
van 13.30 tot 16.30u Doorlopend inleefsessies met het simulatiepak en kan je je inleven in de leefwereld van een slechtziende of iemand met evenwichtsstoornissen

woensdag 13 maart
van 12 tot 13.30u Sociaal restaurant (inschrijven kan tot 6 maart via LDC Komie Geire op 014/264114 of komie.geire@olen.be)
van 14.00 tot 17.00u Onder begeleiding van de Olense Kunstkring, OK 2000, gaan een 20-tal kinderen creatief aan de slag met het thema 'Zorgen voor vanuit een kinderoog'. Nadien worden de jonge kunstenaars verwend met pannenkoeken.

Over WZC De Notelaar

Woonzorgcentrum (WZC) De Notelaar in Olen opende in 2012 de deuren en biedt een thuis aan 65 senioren. Aan het WZC zijn ook 28 assistentiewoningen verbonden. Het WZC heeft een residentieel karakter en ligt in een rustige, landelijke omgeving langs de populaire Keizer Karelfietsroute.

Het WZC maakt deel uit van Armonea, de grootste onafhankelijke seniorenzorgorganisatie in België. Dagelijks helpen onze 6.000 medewerkers meer dan 9.000 senioren genieten van hun leef-tijd, op de manier die hen het beste past.

In zijn 40 jarig bestaan, vergaarde Armonea heel wat expertise in dementie, onder meer met een gespecialiseerd woonzorgcentrum in Ukkel. Via ons dementie-kenniscentrum Anahata delen wij deze kennis en ervaring met de 87 woonzorgcentra van Armonea.

Op geluk staat geen leeftijd, vinden we bij Armonea. Daarom maken wij in onze woonzorgcentra van elke dag iemands dag. Hoe we dat doen, kan je op www.armonea.be lezen, maar wij noemen het de 'Armonea Experience'.

Een uniek kwaliteitsprogramma voor onze rusthuisbewoners dat helemaal draait rond 'uitstekende zorg', 'zich thuis voelen', 'genieten' en 'contact'.

Meer informatie over Armonea en onze woonzorgcentra op www.armonea.be.