'Stap mee in de toekomst', zegt Anja Schoenmakers, Communication Officer. 'Het komende weekend bieden wij een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van ons materiaaltechnologiebedrijf. Op zaterdag 6 & zondag 7 oktober stellen we onze deuren open voor het grote publiek en verwachten we meer dan 6.000 bezoekers.

Op vrijdag 5 oktober organiseren we een event exclusief voor jongeren om hen warm te maken voor technologie. Doorheen de dag verwelkomen we een 400-tal studenten voor een exclusieve rondleiding in onze fabriek en Onderzoeksafdeling.

Speciale gasten op deze dag om ons engagement naar jongeren te onderstrepen zijn Thomas Leysen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Umicore, Dilbagh Gill, Team Principal Mahindra Formula E Racing en Sam Dejonghe, Development Driver van Mahindra Racing.

Een unieke kans – Stap mee in de toekomst

In Olen produceren we geavanceerde chemische producten op basis van kobalt, nikkel en germanium. Daarnaast huisvest onze site het wereldwijde onderzoekscentrum van Umicore.

Door de enorme groei in mobiele technologieën als smartphones én de steile opmars van elektrische auto's staat ons bedrijf vandaag sterker dan ooit. Tijdens de opendeurdagen krijgen bezoekers de unieke kans te ontdekken hoe wij elke dag werken aan een duurzame toekomst.

Nooit eerder gezien: Formula E-wagen in actie in België

Elke twee uur durende rondleiding worden de bezoekers getrakteerd op een op een unieke ervaring: Twee Powered by Umicore studententeams zullen rijden met hun zelfgebouwde elektrische racewagens Umicore NOVA en Umicore EVOLOUP.

Als kers op de taart zal racepiloot Sam Dejonghe met de echte Mahindra Racing Formula E wagen rijden op een voor de gelegenheid gebouwd mini-circuit en tribune.