U bent hier

Opendeurweek in Danscenter Time-Out : opwindend programma 2017-2018

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
18.08.2017 - 23.37u
Door: Herman Gezelle

Zondag 3 september start het populaire Danscenter Time-Out in Herentals het nieuwe seizoen met een infodag. Van maandag 4 tot zondag 10 september kun je gratis proeflessen volgen tijdens een swingende opendeurweek. "We presenteren dan alle dansstijlen", aldus uitbaters en gewezen danskampioenen Guy Sas en Gretel Ghyselinck (foto).

"Een nieuw genre dat we aanbieden is 'classic skills'. Dat wordt aangeleerd door een balletleraar. Iets sensueler is de bachata en kizomba.

Toppers blijven de swingcursus en salsa. We bieden nu ook 'latin' voor solo's aan. De latincursus voor koppels wordt gegeven door Lotte Verwerft, een nieuwe leerkracht die werd opgeleid in eigen huis. Een genre dat vorig jaar goed aansloeg, is de westcoast swing. Argentijnse tango zit er dit seizoen ook bij. Ook voor kinderen vanaf 4 jaar hebben we een breed aanbod."

Het wordt een druk en opwindend seizoen voor Time-Out. "Op 27 en 28 januari 2018 presenteren we onze twee shows in cc 't Schaliken.

En in het voorjaar, op 5 en 6 mei, organiseren we het Belgisch Kampioenschap disco, hiphop en modern voor solo's, duo's en formaties in de sporthal van Sport Vlaanderen (vroeger Bloso). De crème van de danswereld komt dan naar Herentals. Er komen duizenden liefhebbers op af.  Ook zetten we ons beste beentje voor bij Cruisin' Thals 2018.

Tussendoor, op 22 oktober zijn we actief in de Herentalse zusterstad IJsselstein (NL).  Een jumelage-uitwisseling met Dansinstituut Jos Delstra.

Elke zaterdagavond kun je in Time-Out, lid van Danssport Vlaanderen en de Belgische Unie voor Leraren in Dans- en Omgangsvormen (BULDO), de benen komen uitslaan op een leuke dansavond. 

Danscenter Time-Out telt 1.200 actieve leden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto