OPENDOEK, de koepelorganisatie van het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, presenteert van 1 juli tot en met 30 september in samenwerking met meer dan 100 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel een zomer vol theater.

OPENDOEK stelt dit zomerprogramma voor aan de pers op 5 (identieke) persmomenten in Vlaanderen:

- West-Vlaanderen: dinsdag 22 juni om 10.30 uur
op de wandelzone van de Grote Markt van Ieper.

- Vlaams-Brabant: woensdag 23 juni om 13 uur
op de Grote Markt van Aarschot (bij slecht weer in het Capucijnenklooster).

- Limburg: vrijdag 25 juni om 9 uur
op het Limburgplein van Hasselt (bij slecht weer: in de Raadszaal).

- Antwerpen: maandag 28 juni om 13 uur
op de parking achteraan het districtshuis van Deurne (toegang via de Unolaan of via het Maurice Dequeeckerplein).

- Oost-Vlaanderen: woensdag 30 juni om 9.30 uur
op de Grote Markt van Dendermonde (bij slecht weer: in de Ros Beiaardzaal).

TOCH THEATER deze zomer

Het coronavirus riep het culturele leven een halt toe. OPENDOEK bleef niet bij de pakken neerzitten. Bij het begin van het theaterseizoen was de onzekerheid over de festivals te groot dus ging OPENDOEK meteen aan de slag om een alternatief te bedenken voor een publiek met honger naar cultuur.

Ook de onzekerheid over de mogelijkheid tot reizen, de voorzichtige opstart van activiteiten en een broodnodig relanceplan, lagen aan de basis van Toch Theater.

OPENDOEK koos ervoor om zoveel mogelijk liefhebbers met hun passie te laten bezig zijn, om zoveel mogelijk verbindingen te maken tussen steden en gemeenten en lokale gezelschappen en artiesten.

Begin maart lanceerde OPENDOEK een inspiratiegids die theatergezelschappen en individuele artiesten op weg moesten zetten.

Deze zomer presenteren we het resultaat!

Meer info over het zomerprogramma.

Toch Theater

Onder de naam Toch Theater lanceert OPENDOEK een zomer vol theateractiviteiten in Vlaanderen en Brussel, in samenwerking met heel wat steden en gemeenten en (lokaal) theatertalent. Drie gezellige theaterweekends, een podcastreeks, een smartphonespel en vele andere initiatieven… Er valt deze zomer in elke buurt wel iets te beleven. 

  • Het Bankje: een podcast project met theaterdialogen in 118 steden en gemeenten in Vlaanderen.
  • Het genootschap van de vreemde vogels: een interactief smartphonespel voor het hele gezin in 10 steden: Aalst, Aarschot, Antwerpen (Deurne), Dendermonde, Geel, Grimbergen, Ieper, Oostende, Roeselare en Turnhout.
  • Toch Theater op locatie: als alternatief voor onze festivals in Aarschot, Herkenrode (Hasselt) en Westouter.
  • Theater in je buurt: lokale initiatieven van gezelschappen i.s.m. steden en gemeenten (bv. luisterspelfeuilleton ‘Het Schoolgeluid’ in Aalst, een theaterzoektocht in Begijnendijk, een wagenspel in Essen, een eenakterfestival in Oud-Heverlee, een theaterwandeling in Zonhoven…).