U bent hier

Opening academiejaar 2018-2019 in Heist

Heist op den Berg
11.09.2018 - 18.22u
Door: Lex Verellen

Op zaterdag 15 september geven drie tentoonstellingen en een concert de aftrap van het academiejaar 2018-2019 van de Heistse muziek- en tekenacademie.

Op vrijdag 7 september werd reeds een tentoonstelling in de bibliotheek geopend waarbij de afdelingen 'Architectuuratelier' en Interieurontwerp' in de kijker staan.

De hele maand september en oktober kan je de wondere wereld van maquettes, frisse ontwerpen en gevatte oplossingen voor plaatsgebrek of een gezellige woonruimte komen ontdekken.

Vanaf zaterdag 15 september kan je in CC Zwaneberg de expo's 'Witter dan wit' en 'Laudatio 1, Kunstig gekruid' komen bekijken.

'Witter dan wit' verwijst naar het steenkappen in 'Pierre de Caen' en geeft het resultaat weer van drie jaar workshops rond deze boeiende materie; vakmanschap en een artistiek proces liggen aan de basis van de getoonde werken.

Rond de patio in de inkomhal is een parcours opgebouwd met natuurlijke lichtinval als inzet. Laat je verblinden en ontroeren tijdens deze rondgang. Tijd en ruimte ontmoeten hier elkaar.

'Laudatio 1, Kunstig gekruid' is een afstudeerproject voor de laatstejaars van de tweede graad (de 11-jarigen) en de laatstejaars van de derde graad (de 17-jarigen) van het schooljaar 2017-2018. Naast de eindejaarsexpo van onze volwassenen in juni, creëren wij voor deze studenten ook een moment om te schitteren met hun eindresultaten. Is de expo te weinig of te fel gekruid, aan de bezoeker om dit te komen proeven.

Beide tentoonstellingen lopen tot 7 oktober in het CC Zwaneberg.

Op 15 september om 15 uur vindt in Woonzorghuis Ten Kerselaere de plechtige inhuldiging plaats van het 'Kopje'. Dit kunstwerk vloeit voort uit de intense samenwerking van het atelier 'Beeldhouwen en ruimtelijke kunst' en de verantwoordelijken van de afdeling 'Dementie' in Ten Kerselaere.

Het kopje verwijst naar een verleden, een bezoek bij de grootouders, en de fascinatie voor de kast met het mooiste servies. Het 'kopje' als link met een ver en toch zo dichtbij verleden. Een gouden randje nodigt je uit om plaats te nemen.

De dag wordt omstreeks 20 uur besloten in CC Zwaneberg met een feestelijk openingsconcert voor het nieuwe academiejaar. Centraal staat componist Ludwig van Beethoven. Zijn Egmont-ouverture, vijde pianoconcerto (het 'Keizersconcerto') en het vioolconcerto staan op programma.

Tom Hermans, pianovirtuoos en verbonden aan de Heistse academie, is solist in dit bijzonder veeleisend, briljant en adembenemend pianoconcerto. Svenja Van Driessche, ondanks haar jonge leeftijd reeds internationaal gelauwerd en thuis op de grote concertpodia, is de soliste in het vioolconcerto waarin zij zowel lyrisch als virtuoos zal schitteren.

De beide koorwerken worden uitgevoerd door het Vocaal Ensemble van de Heistse academie o.l.v. Lydia Van den Berckt. Het 'Orkest Diamond Symphonic' staat onder leiding van André Walschaerts.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto