U bent hier

Opening Huis van het Kind Herenthout

Herenthout
25.06.2019 - 16.47u
Door: Mark Jaspers

Zondag werd Huis van het Kind Herenthout officieel geopend voor het publiek. Het was bovendien dubbel feest, want de buitenschoolse kinderopvang 'De Kinderclub' viert dit jaar ook haar 25-jarig bestaan.

Een 100-tal genodigden woonden in de voormiddag het officieel gedeelte bij, meer dan 250 gezinnen brachten in de namiddag een bezoekje aan het spiksplinternieuwe gebouw. De kinderen konden via een zoektocht hun nieuwe habitat ontdekken, de ouders kregen een rondleiding en meer info van begeleiders en medewerkers.

Huis van het Kind huisvest verscheidene diensten en organisaties die er voor zorgen dat alle ouders, kinderen en jongeren warm en op een fijne manier onthaald worden.

Naast de buitenschoolse kinderopvang 'De Kinderclub', de dienst opvoedingsondersteuning, de SpeelBabbels en de sociale dienst, maken ook de groepsopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar, georganiseerd door Landelijke Kinderopvang, en een lokaal loket voor kinderopvang deel uit van het Huis.

In het Huis van het Kind vinden ouders antwoorden op alle mogelijke vragen over kinderopvang, kinderen grootbrengen en opvoeden, over ontwikkeling en gezondheid maar ook over financiële ondersteuning voor gezinnen met kinderen.

Concreet gaat het om info over zwanger worden, de zwangerschap en de geboorte, en de opvoeding van baby's, peuters, kinderen en jongeren tot 24 jaar. Behalve ouders zijn ook grootouders, andere gezinsleden, hulpverleners en organisaties welkom met hun vragen om informatie.' (pp)

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto