U bent hier

Opening kinderopvang De Bengelbende in St.-Dimpnaschool

Geel
21.09.2017 - 11.12u
Door: Herman Gezelle

Een initiatie basketbal of een workshop muziek tijdens de opvang op school? Buitenschoolse kinderopvang De Bengelbende en de Geelse basisscholen slaan de handen in elkaar om een geïntegreerd opvang- en vrijetijdsaanbod te organiseren op de school.

Een eerste proefproject is gestart in basisschool St.-Dimpna KOGEKA. Het lokaal bestuur Geel wil deze samenwerking met alle partners vieren. Op vrijdag 22 september wordt de nieuwe opvanglocatie plechtig geopend.

In samenwerking met de school en vrijwilligers verzorgt De Bengelbende de voor- en naschoolse opvang in de school zelf. Maar dit nieuwe initiatief wil verder gaan dan de gewone 'opvang' waar kinderen spelen met het beschikbare materiaal.

Kinderen moeten zowel op school als tijdens de opvang de kans krijgen zich te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Ook de scholen vinden dat, maar het ontbreekt vaak aan middelen om dit te realiseren.

Stad Geel wil samen met de school een vrijetijdsaanbod voor kinderen organiseren tijdens de opvang op school. Bedoeling is dat kinderen iets kunnen bijleren en proeven van allerlei leuke activiteiten, sporten of creatieve workshops.

Om dit te realiseren, werken begeleiders van De Bengelbende en de school samen met vrijwilligers, verenigingen, organisaties en sportclubs.

Naast de Sint-Dimpnaschool blijft De Bengelbende kinderopvang op nog drie andere locaties organiseren: Larum, Burgstraat en Winkelomheide. De opvanglocatie in de Billemontstraat sluit haar deuren omdat dit gebouw in een slechte staat is.
De ambitie is om in de toekomst dit geïntegreerde opvangconcept in verschillende Geelse scholen te introduceren.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto