U bent hier

Opening kruispunt Markt-Martelarenstraat-Nieuwstraat noodgedwongen uitgesteld

Mol
29.08.2019 - 13.18u
Door: Mark Jaspers

De geplande opening van het kruispunt Markt – Martelarenstraat – Nieuwstraat op maandag 2 september 7 uur moet noodgedwongen met minstens een week worden uitgesteld. Draagkrachttesten van de fundering tonen aan dat deze onvoldoende sterk is. In die situatie is het technisch onverantwoord om de asfalteringswerken te laten plaatsvinden. De asfaltering kan pas worden uitgevoerd na het verbeteren van de fundering. Maandag 9 september in de vroege ochtend wordt vooropgesteld als nieuwe openingsdatum.

Aansluitend op de opening start de aannemer met de tweede fase van de werken waardoor zowel de Vennestraat als de Rode-Kruislaan afgesloten blijven. Het zwembad en de sporthal blijven bereikbaar via De Biststraat.

Waarom werken?

De afgelopen maanden werkte een aannemer in opdracht van Fluvius aan een stukje warmtenet tussen de hoek Vennestraat – Martelarenstraat en de tijdelijke verwarmingsinstallatie op parking Den Uyt.

Rode-Kruislaan en Vennestraat blijven afgesloten

De aannemer maakt in de komende maanden een aansluiting van het nieuw aangelegde tracé onder het kruispunt naar het bouwproject op de hoek van de Vennestraat – Martelarenstraat. Daarom blijft de Vennestraat nog tot begin oktober afgesloten ter hoogte van de werfzone.

Daarnaast sluit de aannemer het tracé aan op de tijdelijke installatie op parking Den Uyt, waardoor ook de Rode-Kruislaan tot aan de Rivierstraat afgesloten blijft tot eind november.

Tijdens het uitvoeren van boringen onder de Molse Nete wordt het overige gedeelte van de Rode Kruislaan ook werfzone. We streven er wel naar om het kruispunt De Biststraat – Rode-Kruislaan – Rivierstraat zoveel mogelijk bereikbaar te houden. Hierover communiceren we later in detail.

Zwembad en sporthal bereikbaar via De Biststraat

De komende maanden zijn zwembad Vita Den Uyt en sporthal Den Uyt altijd bereikbaar via De Biststraat. De parking tussen het zwembad en de sporthal blijft te allen tijde toegankelijk. Uiteraard blijft parking Rivierstraat ook ter beschikking van sporters en zwemmers.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 82, verkeersdienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto