U bent hier

Opening nieuw toeristisch infokantoor Kasterlee

Kasterlee | Neteland
02.10.2017 - 14.02u
Door: Mark Jaspers

Het voorbije weekend opende het nieuw toeristisch infokantoor van Kasterlee zijn deuren voor de inwoners en bezoekers van Kasterlee.

Kasterlee is een toeristische gemeente bij uitstek met meer dan 90 horecanten, 285.000 overnachtingen en tientallen toeristische evenementen. De voorbije jaren werd vooral geïnvesteerd in de toeristische promotie en productontwikkeling van Kasterlee. Zo is de website www.visitkasterlee.be  viertalig. Naast Nederlands is er ook een Frans-, Duits- en Engelstalige versie.

Op het moment dat het witte gebouw naast het gemeentehuis verworven werd, werd de keuze gemaakt om hier een nieuw toeristisch infokantoor te vestigen.

In de laatste tien jaar is het aantal baliebezoekers in het toeristisch infokantoor van 2.700 bezoekers in 2000 naar 11.000 bezoekers in 2017 geëvolueerd, een belangrijke indicator om ondanks de nieuwe media, te blijven inzetten op een persoonlijk en direct onthaal.

Het nieuw regionaal toeristisch infokantoor legt het accent op de thema's pompoenen, kabouters, gastronomie en actieve recreatie. De onthaalbalie en de belevingsruimte vormen de spil van het toeristisch infokantoor. (pb)

Het is een zeer innovatief kantoor waar veel aandacht gaat naar het beleven: een levensgrote en levensechte kabouterboom waarin kinderen kunnen klimmen, een gedeelte waarin je alle facetten van de pompoen ontdekt, een handbike waarop je virtueel de Kempen ontdekt, een jaarlijn met de belangrijkste activiteiten in Kasterlee, een gastronomische hoek waar je al het lekkers kan ontdekken, een virtuele top tien van Kasterlee... maar vooral ook met de nadruk op een beleving voor iedereen ook voor mindervaliden.

Dit toeristisch infokantoor zal een grote economische meerwaarde hebben voor de meer dan 90 horecanten en andere bedrijven en daarom investeert Kasterlee in de bouw van het nieuw toeristisch infokantoor want een goed onthaal zorgt voor herhaalbezoeken, verhoging van de bezoekfrequentie, een langere verblijfsduur en hogere bestedingen door de toeristen.

"Het nieuwe toeristisch infokantoor is een opsteker voor en een bevestiging van het innovatieve toeristisch beleid van het gemeentebestuur van Kasterlee", vertelt de schepen van toerisme Mies Meeus (CD&V).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto