U bent hier

Opening noodopvang voor honden in Aarschot

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
01.04.2018 - 11.52u
Door: Mark Jaspers

Donderdag werden in Aarschot de nieuwe noodhokken van vzw Dierenactie geopend. Vzw Dierenactie heeft, samen met Woon en Reno, op de nieuwe locatie (Millistichel 3 in Aarschot) hard gewerkt om een nieuwe noodopvang te kunnen openen. Ondertussen zijn er mooie en uitgebreide nachthokken geplaatst en zijn alle faciliteiten aangepast om honden te kunnen opvangen.

Honden die geen thuis meer hebben en dringend opvang nodig hebben, kunnen bij vzw Dierenactie terecht, alsook honden die tijdelijk moeten opgevangen worden.

De vzw krijgt heel vaak telefoons van honden die onmiddellijk weg moeten gehaald worden uit hun omgeving. Het is moeilijk om hen zo direct ergens te kunnen plaatsen.

Op deze manier kunnen deze honden toch snel een verantwoorde opvang genieten. De honden komen terecht bij een team van hondengedragstherapeuten en trainers die alles op alle zetten om hun gedrag bij te sturen indien nodig, om met hen te trainen, en vooral, om hen een warme tijdelijke thuis te bieden.

Inge Pauwels en haar team zoeken op hun beurt dan een nieuwe eigenaar voor de honden. Hierbij zoeken ze steeds naar een goede match, en wordt de plaatsing intensief begeleid.

Op die manier heeft Aarschot toch nog een asiel op haar grondgebied. Omdat vzw Dierenactie geen opvang kan bieden aan andere diersoorten en omdat de vzw zich echt wil richten op noodopvang, heeft de stad ook een overeenkomst met het asiel in Leefdaal. De vzw heeft een goed contact met de stad en is blij dat ze op een kleinschalige manier toch kan bijdragen aan de opvang van honden in de omgeving.

Meer info? www.toscanzahoeve.be of info@toscanzahoeve.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto