In juni 2008 bij de opening van WZC de Witte Bergen engageerde burgemeester Ward Kennes zich om in de aanpalende gemeentelijke bossen een rolstoelpad aan te leggen. Want in de zomer reden de rolstoelen zich vast in het mulle zand en in de winter in het slijk. Dat er 5 lastig jaren zouden volgen, kon hij zich op dat moment niet indenken. De financiële klip kon worden genomen dankzij Europese Leader subsidies. 

Maar het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning voor het rolstoelpad werd een kleine nachtmerrie. Verschillende Vlaamse administraties bleven onvermurwbaar dwarsliggen... Het onbegrip waarop hij stootte om in de gemeentelijke bossen op de Kempense Heuvelrug een rolstoelpad aan te leggen voor senioren en personen met een handicap of een ziekte om ook hen te laten genieten van onze prachtige natuur, was voor de burgemeester bijzonder frustrerend.

De inzet van wijlen Louis Willems en Vic Embrechts, vrijwilligers die met de rolstoelgebruikers gingen wandelen, waren echter een stimulans om door te zetten. Uiteindelijk waren er een massaal ondertekende petitie en een beroep op de hoogste instanties nodig om een en ander in beweging te zetten.  

Het resultaat mag worden gezien: het rolstoelpad is uitgegroeid tot een heus belevenispad waar Kasterlee mee kan uitpakken. In aanwezigheid van 25 rolstoelgebruikers uit verschillende provincies, van meer dan 200 schoolkinderen en van vele senioren en personen met een handicap werd het lint doorgeknipt.  Foto's Jo Stoop / Nnieuws.