U bent hier

Opening toeristisch seizoen en avondopening watertoren

Heist op den Berg
26.04.2018 - 08.53u
Door: Mark Jaspers

Opening toeristisch seizoen

Toerisme Heist-op-den-Berg verwelkomt je op zondag 29 april van 10 tot 17 uur met een opendeurdag in het kantoor aan de Postweg 6.

Ben je op zoek naar de nieuwste toeristische informatie, fietsroutes en wan­delfolders? Kom dan zeker eens langs om ons aanbod te verkennen. Tijdens de opendeurdag geven we korting op heel wat fiets- en wandelkaarten.

Kom ook je ticket (één ticket per bezoeker) afhalen voor een gratis bezoek aan het treinmuseum (geldig op zondag 29 april tussen 14 en 18 uur) en de water- en uitkijktoren (geldig op zondag 29 april tussen 14 en 18 uur of maandag 30 april tussen 20 en 23 uur).

Bovendien bieden wij de bezoekers een leuk Heists geschenkje en een Heistse streekspecialiteit aan om het nieuwe toeristische seizoen feestelijk in te zetten!

Heistse watertoren

Dat de uitkijkgaanderij van de watertoren een prachtig uitzicht biedt, ondervin­den jaarlijks vele bezoekers. Voor de vroege vogels en de late uilen zijn er in april twee momenten waarop je het panorama ook eens op een andere manier kan bekijken. Zo openden we op zondag 8 april de deuren al om 6.30 uur en zagen we samen hoe het langzaam licht werd.

Avondopening

Maandag 30 april kan je 's avond genieten van de langzaam ondergaande zon en de kunstverlichting die het landschap een totaal ander uitzicht geeft. In het feeërieke beeld van duizenden lichtjes ontdek je heel wat: grote verkeerswegen, stads- en dorpskernen en industriegebieden. Bij goede weersomstandigheden zie je o.a. de verlichting van de landingsbaan van Zaventem.

Voor de prijs hoef je een bezoekje alvast niet te laten: volwassenen betalen 2 euro, kinderen (-12 j) en personen in groep (minstens 15 personen) 1 euro. De allerkleinsten (-6 j) mogen gratis binnen.

Je bereikt de toren in het Bergbos via de Herentalsesteenweg of de Kerkhofstraat.

Ook zaterdagnamiddag weer open

Toerisme kreeg geregeld al de vraag om de toren niet alleen op zondagnamiddagen maar ook op zaterdag te openen. Vorig jaar zijn we al op die vraag kunnen ingaan. Ook dit jaar is de watertoren van begin mei tot eind september tevens open op zaterdagnamiddag van 14 tot 18 uur.

Keuze te over dus om eens een bezoekje te brengen!

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto