Op zondag 28 april is er met de opening van het toeristische seizoen in Herentals heel wat te beleven. De Dienst toerisme is geopend, er zijn huurfietsen, muziek op de Grote Markt, de zoektocht 'poorten en deuren', een avontuurlijke schattentocht voor kinderen in het centrum en heerlijke proevertjes van chocolatier Valenza en brouwerij Dijkwaert. De vzw Toerisme Herentals trakteert alle kinderen op een ijsje of een drankje.

Er is waterpret op het Kempisch Kanaal, aan de jachthaven kan je een gratis pleziervaart maken met enkele jachten. Het duikersteam van de brandweer demonstreert en je kan meevaren met de zodiac. Aan de Hut kan je varen met een kano en met de ganse familie een vlot op.

De Toeristentoren is de ganse dag gratis open voor het publiek. Je kan gratis de toren op en vanop de toren op een spectaculaire manier naar beneden glijden.  Jachthaven, Noordervaart, doorlopend vanaf 12 uur, De Hut, Spaanshofpark, doorlopend vanaf 11 uur, Toeristentoren, Heistraat Bosbergen, doorlopend vanaf 11 uur.