U bent hier

Openingsfeest cc 't Schaliken op zondag 25 september

Herentals
16.08.2016 - 20.31u
Door: Peter Caers

Op zondag 25 september 2016 opent cc ’t Schaliken het seizoen met een gratis feest voor jong en oud. U kunt vanaf 14 uur genieten van muziek, circus, humor en straattheater … Cultuurcentrum ’t Schaliken tovert met heel veel animatie het buitenplein, de schouwburg en de Grote Markt om tot een kinderparadijs.

Op de Grote Markt kunt u genieten van straattheater van Mi Grande en Cabaret Bicyclet of van een circusact van Compagnie Mirador. De kinderen kunnen er reuzenzeepbellen blazen en zich amuseren op draaimolen Lancelot.

In de schouwburg brengen Stenzel en Kivits muzikale humor. Op het buitenplein brengt Elastic het humoristische spektakel The Gag Man en is er voor de allerkleinsten grime en ballonnenpret. Alle optredens zijn gratis.

Bij slecht weer vindt het feest plaats in de foyer en in de schouwburg.

Programma

Compagnie Mirador Okolo

-Op de Grote Markt om 14 en 16.30 uur Duur: 35 minuten Op een draaiend plateau met groot rad brengt Compagnie Mirador een poëtische, muzikale reis. De twee artiesten nemen u tijdens Okolo mee in een stroom van luchtacrobatie en dans. Ze jongleren met objecten en bespelen al dansend een contrabas. Onverwachte wendingen, originele acrobatieën en onwaarschijnlijke evenwichtskunsten zullen u ongetwijfeld in vervoering brengen. Régis Leroy en Ingrid Swaelens richtten Compagnie Mirador op in 2005. Met hun eerste show Isséo speelden ze meer dan zeshonderd keer.

Mi Grande

Op de Grote Markt om 14 uur Duur: 30 minuten De zeepbellenman op stelten maakt reuzenzeepbellen en laat ze zweven boven de hoofden van de toeschouwers. Op de Grote Markt tovert hij zeepbellen van vijf meter lang uit zijn zeepbellenstokjes.

Elastic The Gag Man

Op het buitenplein om 14.30 en 16 uur Duur: 30 minuten Elastic jongleert met zijn mond, voert een salto de la muerte uit en doorboort een ballon. In The Gag Man verloopt alles net iets anders dan gepland ... met een overdaad aan lachsalvo's tot gevolg. The Gag Man is een spektakel vol visuele humor. Elastic is een mimeclown pur sang. Deze geniale improvisator maakt verrassende en vooral grappige shows. Luikenaar Stéphane Delvaux brengt The Gag Man al sinds 2001 op verschillende podia en festivals in binnen- en buitenland.

Stenzel & Kivits

In de schouwburg om 15, 16 en 17 uur Duur: 30 minuten Tenor Stenzel en meesterpianist Kivits versmelten comedy en klassieke muziek op een geraffineerde manier. Met hun fratsen en capriolen onder, naast, op en met de vleugelpiano stuwen de twee elkaar voort naar cabareteske topprestaties. Geen enkel klassiek thema is veilig voor hun improvisaties en persiflages. De Nederlanders Tiny van den Eijnden en Wilbert Kivits vormen sinds 2000 een komisch duo. Ze wonnen in 2015 zowel de hoofd- als de publieksprijs van het prestigieuze Duitse cabaretfestival Tuttlinger Krähe.

Cabaret Bicyclet

Op de Grote Markt van 15 tot 16 uur en van 17 tot 17.30 uur De spannende wielerwedstrijd wordt al snel een acrobatische dansdemonstratie. Op zijn beurt mondt die uit in een dolkomische cabaretact. Een fiets die plots een podium wordt. Een maffia-ingreep in het wedstrijdverslag. Cabaret Bicyclet zorgt voor de ene dolle verrassing na de andere. En dat alles in een charmante retrosfeer. De muzikanten, dansers en fietsers van Cabaret Bicyclet reizen als een vrolijk circus rond. Het publiek wordt verwelkomd en de dansvloer opgewarmd. De show kan beginnen!

Draaimolen Lancelot 

Op de Grote Markt, doorlopend vanaf 14 uur Het paard blaast, de mist trekt op, muziek begint te spelen ... en de ruiters vertrekken in volle galop. Ze hangen in de stijgbeugels, kijken geconcentreerd, mikken en steken raak. Draaimolen Lancelot neemt de kinderen mee op een spannend avontuur van ridders en jonkvrouwen. In deze met de hand gemaakte paardenmolen staat ravotten centraal. De kleinsten genieten van de paardjes en het draaien van de molen. Iets oudere kinderen gaan volledig op in het steekspel.

Reuzenzeepbellen blazen

Op de Grote Markt, doorlopend vanaf 14.30 uur De zeepbellenman helpt de kinderen op weg om reuzenzeepbellen te blazen. Samen zullen zij van de Herentalse lucht een sprookjesachtig tafereel maken.

Gekke Jorre en Meneer Stoffel  Ballonnenpret

Op het buitenplein, doorlopend vanaf 14 uur Gekke Jorre en Meneer Stoffel maken van ballonnen echte kunstwerkjes. Beiden zijn geniaal gek en een unicum in animatieland. Ze plooien niet alleen ballonnen, ze maken er een echte act van. Grime Op het buitenplein, doorlopend vanaf 14 uur

Wally en Tiny zorgen ervoor dat de kleinsten hun grimetafel met een leuk snoetje verlaten. De grimeuses toveren hen om in een woeste tijger, een mooie prinses of een grappige clown.

imageMeer nieuws

Wikipedia, de populaire online encyclopedie, wordt 20

Wikipedia, de populaire online encyclopedie, wordt 20
Internationaal | Nationaal 15.01.2021 - 07.58u

Grondwettelijk Hof: digitale vingerafdruk mag op elektronische identiteitskaart

 Grondwettelijk Hof: digitale vingerafdruk mag op elektronische identiteitskaart
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 15.01.2021 - 00.08u

Zaal De Waai in Geel en De Zoerla in Westerlo worden vaccinatiecentrum

Zaal De Waai in Geel en De Zoerla in Westerlo worden vaccinatiecentrum
Geel | Herselt | Hulshout | Kempen regio | Laakdal regio | Westerlo 14.01.2021 - 22.34u

Vlaamse Waterweg : 'Binnenvaart regio Kempen status-quo ondanks Covid-19'

Vlaamse Waterweg : 'Binnenvaart regio Kempen status-quo ondanks Covid-19'
Kempen regio | Neteland | Olen | Vlaanderen 14.01.2021 - 19.36u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto