Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Openingsfeest 't Schaliken onder prima gesternte : 'Nieuw seizoen belooft wat!'

't Schaliken

Zondagnamiddag presenteerde cc 't Schaliken Herentals haar nieuw cultuurseizoen met een fijn feest bij heerlijk weer. Heel wat cultuurfans zakten af naar de Grote Markt. Tegelijk vierde ook de Herentalse circusschool Locorotondo z'n 15-jarig bestaan.

Traditioneel gonsde het van positieve commentaren.  Phil en Josiane uit Olen : 'We komen ieder jaar met onze kinderen en kleinkinderen naar dit openingsfeest kijken en genieten. We ontmoetten vandaag heel wat kennissen uit Olen en Neteland die ook van cultuur houden. Vooral de variatie in de programmatie boeit ons, en we hebben al een seizoensabonnement gereserveerd.'

Op de Grote Markt en op de groenzone van ’t Hof stond circus centraal. Daarnaast ontdekte je er ook sprankelend straattheater, magisch theater, muziek en kinderanimatie. De fanfare en danseressen van 't Schoon Vertier trapten met flair het openingsfeest op gang.

Voor unieke stunts moest je bij Bert en Fred zijn. En in de schouwburg bracht goochelaar en magic consultant Tim Oelbrandt zijn verrassende voorstelling Spiral. Kinderen konden zelfs een ritje maken op een van de reuzenschildpadden van De Machienerie. Dolle pret gegarandeerd.

Succesvol familiefeest met duidelijke accenten

cc 't Schaliken mag er prat op gaan jaarlijks een succesvol familiefeest met duidelijke accenten te presenteren.  Onder impuls van cultuurschepen Jan Michielsen lukt dat ieder jaar.  Nu nog afwachten of de erg hoge energiekosten voor het cultuurcentrum in de ticketprijzen gaan verrekend worden.  Red. Guy Verellen - foto's Alex Leys/NNieuws.

Grote Markt, Herentals, België

't Schaliken

Deel dit artikel