Het Herentalse cultuurcentrum 't Schaliken presenteert de laatste zondag van september traditiegetrouw het openingsfeest van het nieuwe cultuurseizoen. Het tovert met heel veel animatie het buitenplein, de schouwburg en de Grote Markt om tot een paradijs voor jong en oud.

Daarvoor heeft het heel wat muziek, circus, humor en straattheater in petto. Op de Grote Markt kan u genieten van straattheater van Marvelous Adventure Group, Gekke Jorre en Superhallo, van de muziek van wandelfanfare Hopfrog Fanfare of van de Indiase dansvoorstelling van Bollylicious.

Animatie is er te vinden in de avontuurlijke opstellingen van Het fort en Het Doolhofkasteel, terwijl het Ministerie van Fantasiebevordering met een origineel kinderkapsalon neerstrijkt.

Nieuw in het voor de rest vertrouwde openingsprogramma is Radio Storm, dat vanuit 't Schaliken live uitzendt met presentatrice Sofie Van Moll. Deze evenementenradio is meteen het startschot voor kunstenfestival Stormloop in 2019. De toegang tot het openingsfeest van 14 tot 17u is gratis.

www.schaliken.be, www.radio-storm.be