Het openingsweekend van de Kempense Golf Club in Mol-Rauw was een gigantisch succes. “De weergoden waren ons gunstig gezind. Vrijdag- en zaterdagavond stelden we het nieuwe logo voor aan de pers en meer dan 300 genodigden en clubleden. Zij konden dan ook voor het eerst het nieuwe clubhuis bezichtigen. Op zondag tijdens de Opendeurdag mochten we meer dan 600 bezoekers verwelkomen die kwamen kennis maken met onze club en met de golfsport”, zegt voorzitter Rudi Van Baelen trots.

Golf populairder dan ooit

“140 golfers namen deel aan de open wedstrijd Flying Start. Enkelen van hen behaalden monsterscores: niet verwonderlijk met het prachtige weer en de uitstekende staat waarin onze golfbaan zich bevindt”, gaat Van Baelen verder. Daarnaast namen ruim 120 mensen deel aan de golfinitiaties en proefden zo van de golfsport.

Ook de randanimatie tijdens de Opendeurdag bezorgde de bezoekers een onvergetelijke dag: honderden mensen verkenden de golfbaan via de gratis rondritten per buggy en ook de helikoptervluchten boven de baan waren erg populair.  De collectie van de golfshop werd geshowd tijdens modeshows in het publiek, en als extraatje kregen alle aanwezige dames en meisjes een blitse make-over.

De Opendeurdag kadert net als heel wat andere initiatieven van de club perfect in haar streven om de golfsport toegankelijker te maken voor het publiek. Het gegeven dat de golfsport dit jaar verkozen is als Sport van het Jaar, zal er niet vreemd aan zijn: het ledenaantal van de Kempense Golf Club overschreed zondag de kaap van 500 leden. Bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar!