Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Openprikdag in vaccinatiecentrum Teunenberg Olen : 21 oktober

Teunenberg Olen

Eerstelijnszone Middenkempen organiseert op vrijdag 21 oktober een openprikavond. Tussen 16 en 21 uur kan iedereen die zijn/haar herfstbooster nog niet kreeg, een vaccin krijgen.

Het is niet nodig hiervoor een afspraak te maken, maar het kan wel. Als je je prik op een bepaald uur wil krijgen, maak je best een afspraak. Als het niet lukt, kan je gewoon naar het vaccinatiecentrum komen en zo je prik krijgen. Van de priogroepen, blijven vooral de 80-plussers weg uit het vaccinatiecentrum, hoewel zij heel belangrijk zijn. Zeker nu de coronacijfers weer stijgen, is het belangrijk om zo veel mogelijk mensen uit priogroepen te vaccineren.

“Door deze openprikdag te organiseren, willen we de mensen bereiken die het moeilijk hebben om online een afspraak in te boeken”, zegt Leen Henckens van ELZ Middenkempen. “Daarnaast willen we uiteraard ook mensen bereiken die overdag misschien minder tijd hebben. We hebben er bewust voor gekozen om het in een avond te organiseren, zodat we mensen kunnen bereiken die overdag moeten werken.”

Na drie weken vaccineren kregen al zo’n 38 000 mensen binnen Eerstelijnszone Middenkempen (Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen, Kasterlee, Lille en Vorselaar) hun herfstbooster, dat komt neer op zo’n 36% van alle inwoners. Hiermee is ELZ Middenkempen koploper in Vlaanderen.

Sinds oktober wordt er al minder gevaccineerd omdat de vraag naar vaccins afneemt. Het vaccinatiecentrum heeft nog maar een aantal prikdagen, namelijk 12, 21, 22 en 24 oktober.

Op 24 oktober worden de laatste prikjes gezet in vaccinatiecentrum Teunenberg, maak dus nog snel een afspraak of kom op 21 oktober naar het vaccinatiecentrum.'

Teunenberg, Olen, België

Teunenberg Olen

Deel dit artikel