Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Openprikdag vandaag 14/12 : laatste kans om coronavaccin te krijgen @zaal 't Hof Herentals

Op 14 december organiseert Eerstelijnszone Middenkempen nog een laatste openprikdag in zaal 't Hof in Herentals. Eerder werden er al prikdagen gehouden in Grobbendonk en Lichtaart. Deze openprikdag is je laatste kans om nog een coronavaccin of -booster te krijgen.

Tijdens de openprikdag op 14 december kan je je tussen 10 uur en 20 uur nog laten vaccineren of boosteren tegen het coronavirus. Lukt het niet om woensdag naar het pop-up vaccinatiecentrum te gaan? Dan kan je altijd terecht bij je huisdokter of enkele apothekers.

"We willen nu graag nog zo veel mogelijk mensen bereiken, want dit is de laatste kans om nog gratis een vaccin te krijgen", vertelt Leen Henckens van Eerstelijnszone Middenkempen. "Hoe de vaccinatiestrategie vanaf 1 januari precies zal verlopen is nog niet helemaal duidelijk."

Tijdens de vorige twee openprikdagen in Grobbendonk en Lichtaart werden er respectievelijk 272 en 217 vaccins gezet. Het totaal van de boostervaccinaties komt daarmee op zo'n 50.790, daarmee is 58% van de volwassen bevolking - of 48% van de gehele bevolking- in onze zone gevaccineerd. "Als je ziet dat het Vlaams gemiddelde op 42% zit, zijn wij wel heel blij met onze cijfers", aldus Leen Henckens.

Op 1 januari zit de taak van de eerstelijnszones voor de coronavaccinatiestrategie erop. Vanaf dan kan je waarschijnlijk je coronavaccin of -booster bij de deelnemende huisdokters en apothekers halen. Hoe dat allemaal in zijn werk zal gaan, is nog niet duidelijk.'

 

Grote Markt 41, Herentals, België

Deel dit artikel