U bent hier

"Operatoren schenden telecomwet"

Nationaal
29.05.2013 - 20.51u
Door: Franky Van Leeuwen

Test-Aankoop stelt verschillende telecomoperatoren in gebreke omdat ze volgens de consumentenorganisatie de nieuwe telecomwet niet respecteren. Ze maken het de klant nog steeds te moeilijk om van operator te veranderen.

De nieuwe telecomwet ging van kracht op 1 oktober 2012 en maakt het consumenten mogelijk om na zes maanden bij hun telecomoperator kosteloos te vertrekken zonder daarvoor een reden te moeten geven. "De operator moet dan zo snel mogelijk de klant afsluiten en een bevestiging sturen", zegt woordvoerder Ivo Mechels van Test-Aankoop. Toch zegt de consumentenorganisatie nog veel klachten te krijgen. Voornamelijk Belgacom, Proximus, VOO, Billi en Mobistar trachten volgens Test-Aankoop met alle middelen de consument te overhalen om niet over te stappen naar een andere provider.

“Klant in het ongewisse over rechten”

Test-Aankoop stelt hen daarom in gebreke. Volgens Mechels gaan sommige operatoren er ten onrechte van uit dat de consument nog een opzegtermijn moet respecteren van 30 dagen of laten ze de klant in het ongewisse over zijn rechten. Via de ingebrekestelling hoopt de organisatie de operatoren te doen ophouden met die "wanpraktijken". Doen ze dat niet, dan dreigt een rechtszaak. "Al hoop ik dat het niet zo ver moet komen", zegt Mechels. Hij rekent daarvoor ook op druk van de telecomregulator BIPT en minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (SP.A).

Operatoren reageren verbaasd

In een korte reactie zegt Belgacom de telecomwet altijd op te volgen. "We zullen afwachten wat er in de ingebrekestelling staat", zegt woordvoerster Frédérique Verbiest. Hetzelfde valt te horen bij Mobistar, waar de ingebrekestelling ook nog niet is aangekomen. Ook woordvoerster Patti Verdoodt zegt af te wachten wat die ingebrekestelling precies inhoudt. De klantendienst reageerde volgens haar alvast verbaasd. Zeker wat vaste diensten betreft, zegt Mobistar zijn klanten niet tegen te houden om over te stappen. Het bedrijf kondigde eerder deze maand aan te stoppen met de verkoop van vaste telefonie, vast internet en digitale TV.

Bron : DeRedactie.be

imageMeer nieuws

Zomertijd vannacht om 02u, klok 1 uur vooruit zetten

Zomertijd vannacht om 02u, klok 1 uur vooruit zetten
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.03.2020 - 15.36u

Hulpdiensten zoeken extra versterking van vrijwilligers

Hulpdiensten zoeken extra versterking van vrijwilligers
Geel | Herentals | Kempen regio 28.03.2020 - 15.34u

2e Schlagerhei schuift een jaar op

Heist op den Berg 28.03.2020 - 10.24u

PV opgesteld voor spugen op etenswaren in supermarkt

PV opgesteld voor spugen op etenswaren in supermarkt
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 28.03.2020 - 10.18u

Afvalbrandje aan oude stal in Gerheze

Herentals | Olen 27.03.2020 - 22.24u

Hasselts bedrijf haalt 500.000 FFP2-mondmaskers naar België, ook voor OPZ Geel

Hasselts bedrijf haalt 500.000 FFP2-mondmaskers naar België, ook voor OPZ Geel
Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 27.03.2020 - 22.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto