De voorbije nacht is er opnieuw op drie plaatsen in Herentals brand gesticht. Er was een eerste brand rond 2.45u. Toen werd de brandweer opgeroepen voor een brandende afvalcontainer en een toilet in de Frakinstraat. Rond 4.30u moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een brandend bijgebouw achter het vertaalbureau in de Fraikinstraat (foto).  De schade is aanzienlijk, maar er vielen geen gewonden.  Politie Neteland kon een verdachte oppakken.

Dirk Van Peer woordvoerder politie Neteland : 'Enkele weken geleden werd op 8 plaatsen in Herentals brand gesticht.  We onderzoeken of de opgepakte man van vannacht iets te maken heeft met de branden van begin mei.

De politie startte daarom onmiddellijk een zoekactie in de omgeving.  Om 04.30 uur werden de hulpdiensten opnieuw verwittigd voor een brand in een garage achteraan de woning van het vertaalbureau en de kebabzaak in de Fraikinstraat. 

De toegesnelde politie merkte in de onmiddellijke omgeving  een verdachte op en arresteerden hem.

Of de man iets met de brandstichtingen te maken heeft, is nog niet duidelijk. De recherche van lokale politie Neteland voert het onderzoek.  Het parket deed de nodige vaststellingen.'

Oproep tot getuigen

De politie doet opnieuw een oproep tot getuigen die verdachte personen gezien hebben in de Fraikinstraat te Herentals in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 02.15 en 04.30 uur. Getuigen kunnen contact opnemen met het gratis nummer 0800-94014 of zich aanbieden op het hoofdcommissariaat van lokale politie Neteland aan de Molenvest 23 - 2200 Herentals.  

Update 13.45u : verdachte vrijgelaten 

De verdachte die in de ochtend werd gearresteerd is na verhoor vrijgelaten. Onderzoek wees uit dat hij niet in aanmerking komt voor de branden van vanochtend.

De brandstichtingen in Herentals centrum blijven topprioriteit voor de politie. Extra politieploegen houden de buurt in de gaten. De lokale recherche voert het onderzoek.

De politie vraagt de medewerking van de bewoners. Wanneer je een persoon opmerkt die zich verdacht gedraagt, aarzel dan niet om het nummer 101 te bellen.   Foto P. Vanderveken / Nnieuws.