U bent hier

Opgepast tijdens drukjachten op everzwijnen op 18 november en 15 december

Kempen regio | Mol
14.11.2018 - 09.25u
Door: Mark Jaspers

Het gemeentebestuur roept alle automobilisten op om zondag 18 november en zaterdag 15 december extra voorzichtig te rijden op de N136 van en naar Postel. Die dagen organiseren de jachtgroepen een drukjacht om de overpopulatie van everzwijnen in Postel terug te dringen. Zoals voorgaande jaren plaatsen de jagers waarschuwingsborden ter hoogte van de baileybruggen en de brug over de autostrade E34 langs de Reuselseweg.

De problematiek van de everzwijnen in Postel is niet nieuw. Het everzwijnenbestand in Postel is de afgelopen jaren fors gegroeid. Dit leidt voor de landbouwers regelmatig tot grote schade aan maïsvelden, aardappelvelden, bietenvelden en de grasteelt.

De everzwijnen sparen ook de natuurgebieden niet. In deze zones kunnen vennen, natuurpoelen en kwetsbare vegetaties sterk lijden onder de overpopulatie.

Daarnaast ontvangt de politie regelmatig meldingen van aanrijdingen door auto's, zeker na en tijdens de periodes van de maïsoogst. We roepen iedereen op om elke aanrijding te melden bij de politie.

Aanpak problematiek

In samenspraak met alle betrokken partijen – waaronder het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid – werden de afgelopen verschillende acties ondernomen om de problematiek in te dijken. Zo werd de jachtwetgeving aangepast. De verschillende jachtgroepen van Postel combineren grotere drijfjachten met kleinere acties om de everzwijnenpopulatie binnen haalbare perken te houden.

Naast jagen

Naast het jagen nemen de landbouwers en jagers ook preventieve maatregelen om landbouwschade te voorkomen. Zo werden sommige akkers al uitgerust met schrikdraad.

Meer info: landbouwdienst, landbouwdienst@gemeentemol.be, 014 33 07 35

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto