U bent hier

Opgepast voor nieuwjaarszangertjes, gul geven is de boodschap

Nijlen regio
30.12.2016 - 21.21u
Door: Peter Caers

Gul geven en veilig rijden waar nieuwjaarszangertjes op de been zijn is de boodschap op de laatste dag van het jaar. Niet alleen in Nijlen, Kessel en Bevel, maar ook in de rest van het Neteland.

Wie herinnert het zich niet, de tochtjes die je als kind al zingend door de gemeente aflegde op 31 december? De opwinding vóór het vertrek en ook achteraf thuis als je de winst ging tellen en het lekkers bij mekaar legde.

Het zijn ongetwijfeld mooie herinneringen voor veel mensen en dus doen we onze jaarlijkse oproep om deze traditie in ere te houden en ook dit jaar af te sluiten met een gulle gift én het uithangen van de affiche aan raam of deur.

Gesmeerde kelen

Gewapend met muts, handschoenen, de traditionele geldbuidels (een ‘beus’ in schoon Nijlens) en gesmeerde kelen trekken op 31 december tientallen kindjes door de straten van Nijlen, Kessel en Bevel om al zingend het jaar uit te wuiven.

En uiteraard staat daar dan een centje of iets lekkers tegenover. Da’s al sinds mensenheugenis de manier waarop de laatste dag van het jaar verloopt en we roepen iedereen op om deze traditie mee in ere te houden.

De laatste jaren doen onze lokale middenstanders ook steeds meer hun duit in het zakje met drank en versnaperingen voor jong en oud. Ook voor de ouders wordt 31 december zo een dag om gezellig bij te praten.  

Affihe

De kinderraad koos mooie tekeningen uit en de jeugddienst liet deze drukken op 10700 affiches. Op de voorzijde van de affiche pronken de tekeningen van Lex Huisman (VBS Kinderpad) en Sterre Lenaerts (VBS De Ceder). Die affiche werd ondertussen in alle brievenbussen bedeeld.

Het is de bedoeling dat deze affiche aan zoveel mogelijk ramen of deuren wordt opgehangen zodat de kinderen zien dat ze overal welkom zijn. Doe mee, het is een kleine moeite die nog wat extra warmte brengt zo vlak na  ‘De Warmste Week’

Zingen in gemeentehuis

Ook de gemeente geeft Ook in het gemeentehuis in Nijlen, het OCMW hoofdgebouw in Kessel-Dorp en het dienstencentrum in Bevel zullen de zingende kindjes een centje krijgen. Laat deze gemeentelijke gebouwen dus zeker niet links liggen!  

Wees voorzichtig, kijk goed uit... aan de chauffeurs, julie zijn ook jong geweest, hou het veilig rij traag en kijk goed uit. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto