'Je kan het draaien of keren, onze peiling van vorige week was er niet al te veel naast. N-VA Herentals is vandaag de grootste : + 1 zetel vergeleken met 2012.  N-VA haalt ook 139 stemmen meer dan de vorige gemeenteraadsverkiezingen.  Raar. Dus helemaal geen Van Camp-effect met die 139 extra kiezers.

Zondag behaalt N-VA Herentals 4.916 stemmen /  in 2012 : 4.777 stemmen, een verschil van slechts 139. Ja toch. (bron Vlaanderenkiest)

Opvallende luxe-campagne : aangifte van de verkiezingsuitgaven wordt een ingewikkelde klus

'De opvallende N-VA-luxe-campagne buiten de lijntjes valt zeker boven de limiet van de verkiezingsuitgaven', klinkt het onder de Belforttoren op de Markt. 'De maximumbedragen voor de verkiezingsuitgaven van kandidaten en lijsten worden berekend op basis van het aantal kiezers.

De decretale regeling over de financiering van de verkiezingsuitgaven, de aangifte van de verkiezingsuitgaven, de herkomst van de geldmiddelen en de controle wordt nog een listige klus voor Van Camp & Van Nueten & C°.  Broodzakken-affaire en eetdagen inclusief.'

Coalitie veraf of toch dichtbij?

De huidige coalitie verliest aan Groen, N-VA en VB.  Sp.a en CD&V halen samen 13 zetels.  Met Groen in de club komen ze aan 15. Te krap zo'n meerderheid : als je een raadslid ziek hebt, of op reis is, of er is een kink in de kabel (mr.  Ambras komt kijken), zit je met een serieus bestuursprobleem. 

Een zetel op reserve is geen luxe.

N-VA is aan zet. Enkel nog de juiste X schaakmat zetten.'

Opinie : 'Vanuit de Belforttoren' met Frans Van Veldhoven/ Nnieuws.