U bent hier

Opinie Stijn Baert : 'Stuur de Martine Tanghes van deze wereld op 65 niet verplicht met pensioen'

Kempen regio | Vlaanderen
23.11.2020 - 18.26u
Door: Herman Gezelle

Binnen overheidsinstellingen betekent 65 worden verplicht met pensioen gaan. Professor arbeidseconomie Stijn Baert vindt het een zware beperking op het HR-beleid dat de VRT, maar ook zijn eigen universiteit, kan voeren.

Het gaat volgens hem hand in hand met een cultuur waarin niet mag gezegd zijn wie excellent is (en beter kan blijven na 65) en wie niet.

Deze week beleven we het einde van een tijdperk. Het is immers de laatste volledige werkweek van Martine Tanghe als nieuwsanker bij de VRT. 42 jaar lang heeft ze de Vlaming door de actualiteit gegidst. En volgende week gaat ze dus met pensioen.

Het is te zeggen: volgende week moet ze met pensioen, want 65 geworden vandaag. Dan zegt men bij de VRT: u was fantastisch en misschien bent u nu beter dan ooit, maar u kunt gaan.

Ondanks haar bakken metier en, vermoedelijk, bakken vol goesting, moet Tanghe van de ene dag op de andere televisionele topsport ruilen voor televisionele niks meer. (VRTNWS - lees verder op VRTNWS)  Foto : Stijn Baert - © Joel Hoylaerts/Photo News.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto