Wie thuis een budgetmeter heeft voor het verbruik van elektriciteit en gas, kan de budgetmeterkaart vanaf nu ook opladen in de bibliotheek. Het toestel om de kaart op te laden, staat achter de uitleencomputers. Aan de ingang van het Sociaal huis hangt al langer een toestel om de budgetmeterkaart op te laden. Met de installatie van een tweede oplaadpunt, hebben budgetmeterhouders ook de mogelijkheid 's avonds en in het weekend opladen.

In Mol hebben staan nu twee oplaadpunten voor de budgetmeterkaart:

· Sociaal huis, Jakob Smitslaan 22

· Bibliotheek, Molenhoekstraat 2.

De ruime openingsuren van de bibliotheek geven de budgetmeterhouders meer mogelijkheden om hun budgetmeterkaart op te laden:

· Maandag 10 – 20 uur

· Dinsdag 14 – 20 uur

· Woensdag 10 – 20 uur

· Donderdag 14 – 20 uur

· Vrijdag 14 – 18 uur

· Zaterdag 10 – 16 uur

Budgetmeter

Een budgetmeter is een toestel voor het verbruik van elektriciteit en gas dat je krijgt wanneer je niet meer terecht kan bij de elektriciteit en gas maatschappijen wegens achterstand in betaling van de rekeningen. Je bent in dat geval klant van de sociale leverancier Eandis. Vooraleer je deze budgetmeter kan gebruiken moet je een oplading doen van een geldsom op de kaart van dit toestel. Na de oplading kan je elektriciteit en gas verbruiken voor dit bedrag op de kaart.