De erkende opleiding tot verzorgende of zorgkundige van Landelijke Thuiszorg bestaat 50 jaar. Jaarlijks stromen ruim 60 gediplomeerden, na een stevige opleiding, door naar een job in de thuiszorg of in een woonzorgcentrum.

Daar zien ze hen meer dan graag komen! Naast starters op de arbeidsmarkt gaat het ook om mensen met goesting in een nieuwe loopbaan, na een verkeerde studiekeuze of een bedrijfssluiting. De drie opleidingscentra van Landelijke Thuiszorg werken mee aan de Week van het Brein, in aanloop naar de Dag van de Zorg op 17 maart.

In de loop van 50 jaar leidde Landelijke Thuiszorg veel mensen op die zich wensten te heroriënteren na het faillissement van hun onderneming zoals Ford Genk (Limburg), Philips Leuven, of na de sluiting van vele diamantslijperijbedrijfjes (provincie Antwerpen). Ook voltijds werkzoekenden scholen zich op latere leeftijd om, na bv. een verkeerde studiekeuze of omdat ze vroeger niet mochten kiezen voor een job in de zorg.

Landelijke Thuiszorg organiseert haar erkende en kwaliteitsvolle opleidingen in drie centra, in Bilzen, in Wijgmaal en vanaf januari 2019 in een nagelnieuw centrum in Geel. Na een stevige theoretische opleiding volgen de studenten een praktijkstage in de thuiszorg of in woonzorgcentra. Bijna elke cursist kan, na het behalen van dit diploma, onmiddellijk aan de slag en is zo zeker van een zinvolle en zekere job in de zorg.

Toch staan vele vacatures nog open. Landelijke Thuiszorg werft volop aan en zoekt nog steeds naar voldoende kandidaten voor deze jobs.

In aanloop naar de Dag van de Zorg op 17 maart is er de Week van het Brein van 12 tot en met 17 maart. De drie opleidingscentra van Landelijke Thuiszorg werken hier enthousiast aan mee. Tijdens die week komt het brein aan bod, een belangrijk thema in de zorgsector. De cursisten zullen volop hun brein oefenen rondom het brein.

Landelijke Thuiszorg rondt de week af met een Opendeurdag op 17 maart in haar gloednieuwe opleidingscentrum in Geel. Ook daar zullen bezoekers hun brein mogen oefenen met de 'braintrainer'. Deze is speciaal ontwikkeld voor personen met jongdementie om het geheugen zolang mogelijk intact te houden.

Bij Landelijke Thuiszorg vzw zijn 1.600 medewerkers actief in meer dan 12.000 Vlaamse gezinnen met zorgnoden. Zij helpen er met poetsen, koken, boodschappen doen, persoonlijke verzorging, een luisterend oor  e.a. .

Samen goed voor jaarlijks meer dan 1.3 miljoen uren zorg. Landelijke Thuiszorg maakt deel uit van Ons, hét kwaliteitslabel voor huishoudhulp, kinderopvang, thuiszorg, vrouwenvereniging, zorgopleiding, ... Ontdek een waaier aan kwaliteitsvolle dienstverlening en ervaring op ons.be

Voor meer informatie over de opleidingen, contacteer Pascale Balemans – Coach Vorming en Opleiding Landelijke Thuiszorg - pbalemans@ons.be - 0475/79 46 40