U bent hier

Opleidingen Dirigent vocaal en instrumentaal in Academie Muziek en Woord

Mol
08.07.2019 - 09.34u
Door: Mark Jaspers

Op 1 september start de Academie voor Muziek en Woord met twee nieuwe dirigentenopleidingen: voor koordirectie en voor orkest/hafabra-directie. De lesmomenten worden individueel met de lesgever afgesproken.

Jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen kunnen deelnemen.  De cursus dirigent bestaat uit twee vakken van één wekelijkse lestijd:

Koordirectie en analyse + begeleidingspraktijk

Directie instrumentaal en analyse + begeleidingspraktijk

Inhoud cursus

In deze cursus leren we dat een goede beheersing van de slagtechniek de basis is voor een effectieve en succesvolle repetitie en een goede uitvoering. We leren de basistechnieken van het dirigeren:

een goede houdinghet concentratiepuntmaatsoorten dirigereninzetten aangevenleren afslaandynamiek aangevenfermate afslaan...

Daarnaast is er de studie van het koorrepertoire of het instrumentale repertoire voor hafabra of orkest en de talloze arrangementen ervan.

'We leren zelf bewerkingen maken, orkestraties, arrangementen...We spelen in op ieders vragen en problematieken.We komen in contact met organisaties rond vocale en instrumentale muziek. We brengen een bezoek aan een concert of een instelling.We repeteren occasioneel met het koor van de academie, een instrumentale groep van de academie of een bevriende vereniging.

Meer info:

> directie Academie Muziek en Woord, Herbert Janssens, 0495 16 39 94

> Bram Lamberts, leraar directie instrumentale muziek, 0493 19 62 24, bram@alambramusic.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto