De Hasseltse correctionele rechtbank heeft maandag een 50-jarige man uit Herentals wegens schriftvervalsing en oplichting veroordeeld tot 18 maanden celstraf en een boete van 600 euro.

De man had een internetzichtrekening geopend door het vervalsen van de handtekening van een vrouw. Op die manier kon de man een gestort kredietbedrag van 11.000 euro afhalen. Ook op de kredietovereenkomst had hij een valse handtekening geplaatst.

Met het bedrag van 11.000 euro had hij voor 7.500 euro een Audi A4 aangeschaft. Hij betaalde achterstallige huur voor 750 euro, deed een aankoop in een warenhuis en betaalde de autoverzekering. Om het voertuig ingeschreven en verzekerd te krijgen had hij nogmaals valsheid in geschrifte gepleegd. De feiten speelden zich in december 2015 af.

Om de nagemaakte handte ening te achterhalen werd een deskundige aangesteld om een schriftonderzoek uit te voeren.

De rechtbank beschouwde de feiten als maatschappelijk onaanvaardbaar. Bovendien beschikte de 50-er over een gerechtelijk verleden. Aan de vrouw moet de man in totaal 7.550 euro schadevergoeding betalen. De kosten voor het schriftonderzoek, een totaal van 2.600 euro, zijn ook voor zijn rekening. (belga)